Fjalime

Ndër shekuj gjuha jonë, shqipja që Fishta e quante gjuhë hyjnore, gjuhë të perëndisë, është shpirti dhe identiteti ynë kombëtar, është amaneti i të parëve. 50-vjet më parë, Kongresi i Drejtshkrimit (1972), një ngjarje kulmore kjo në historinë tonë kombëtare, vendosi për platformën e gjuhës së...

Kam kënaqësi të veçantë të jem sot me ju për të festuar 25-vjetorin e krijimit të Shkollës së Magjistraturës. Ju përgëzoj për organizimin e këtij takimi dhe konferencën e sotme gjithashtu. Krijimi i Shkollës së Magjistraturës 25 vjet më parë përbën pa dyshim një ngjarje me rëndësi...

I nderuar President Pahor, I nderuar President Milanović, Të dashur kolegë, Më lejoni të filloj fjalën time, duke i shprehur një falënderim të veçantë Presidentit Pahor, për mikpritjen e shkëlqyer në këtë Samit, i cili në kushtet e situatës së brishtë aktuale në rajon, kontinent dhe më gjerë,...

E nderuar zonja Kryetare e Kuvendit, I nderuar zoti Kryeministër, E nderuar Ambasadore Yuri Kim, Të nderuar ministra, ish-Presidentë dhe ish-ministra, Të dashur miq e të ftuar, Edhe për mua, ashtu si edhe për parafolësit, është kënaqësi e veçantë që sot mblidhemi edhe një herë për të kremtuar 100-vjetorin e...

 I nderuar Zoti Meta, E nderuar zonja Kryetare e Kuvendit, I nderuar Zoti Kryeministër, E nderuar Kryetare e Gjykatës Kushtetuese, E nderuar Presidente Osmani, Shkëlqesi Ambasadorë dhe Autoritete të Larta Shtetërore Të nderuar Miq e të Ftuar, Të dashur qytetarë dhe bashkëkombës! Ju falënderoj të gjithëve për pjesëmarrjen. Dëshiroj të falënderoj Presidentin Meta,...

E nderuar zonja Kryetare e Kuvendit, I nderuar Zoti Kryeministër, Të nderuar ministra e deputetë, Të nderuar ambasadorë dhe trup diplomatik, Të nderuar përfaqësues të komuniteteve fetare, Të dashur qytetare, Është nder për mua, ti drejtohem Kuvendit si President i Republikës. Ju faleminderit për besimin! Jam plotësisht i vetëdijshëm, se mbi privilegjin e...