Albanian Constitution

Program of Transparency

National
Simbols

News

Latest news

Gallery

Visit Albania

14 hours ago

Ilir Meta

BAHTALO TUMARO DIVE 8 APRIL!

Gëzuar Ditën Ndërkombëtare të Romëve, këtij komuniteti të dashur, që sot kremton për traditat e pasura kulturore, trashëgiminë e larmishme, historinë e veçantë dhe gjuhën aq melodioze.
Shoqëria jonë ndonëse ndihet krenare për promovimin e tolerancës, gjithëpërfshirjes, diversitetit dhe respektit ndaj komuniteteve dhe minoriteteve, ende përballet me sfidën dhe nevojën e domosdoshme për mirëintegrimin dhe përshirjen sociale të romëve, të cilët për fat të keq në shumë raste ende diskriminohen, u mungojnë kushtet miniminale të jetesës, punësimi, kujdesi arsimor e shëndetësor.
Arsimimi i fëmijëve Rom është një element thelbësor për të bërë të mundur përfshirjen e tyre sociale dhe përparimin në jetë.
Veçanërisht në këto momente të vështira për shkak të pandemisë COVID-19, një vëmendje e posaçme duhet treguar edhe ndaj këtij komuniteti, për shkak edhe të kushteve tepër të vështira, në të cilat ndodhen shumë përfaqësues të saj.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Papa Françesku ka paralajmëruar këtë të mërkurë të gjithë njerëzit, që të mos e shfrytëzojnë gjendjen aktuale të pandemisë për përfitime personale. Gjatë meshës së mëngjesit në rezidencën Santa Marta, ku ai jeton, Papa i cilësoi këta njerëz si "mafiozë"