Presidenti i Republikës së Shqipërisë

89aeb0ea cf5c 4193 b29b 23d179258e52

Lajme

Presidenti Begaj bën lëvizjen e parë të shahut në Kampionatin Ndërkombëtar të moshave 8-12 vjeç në Durrës

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Sh. T. Z. Bajram Begaj, bëri lëvizjen e parë të shahut në Kampionatin Ndërkombëtar të këtij sporti, që mblodhi në Durrës qindra talente nga e gjithë bota në moshat 8-12 vjeç.

Presidenti Begaj, i pranishëm në ceremoninë hapëse të këtij kampionati, vlerësoi se organizimi i eventeve të tilla janë përpjekje për të sjellë më shumë kulturë e më shumë përkushtim ndaj një sporti të veçantë për gjeneratën e re.

Ky konkurs, sipas Kreut të Shtetit, është një ngjarje e madhe për Shqipërinë.

1ebd1dbe 0398 4565 8dca 3c41209dd38f

Në këtë mënyrë, – deklaroi Presidenti Begaj, – vendi ynë ka mundësi të tregohet si organizator mbarëkombëtar e si mikpritës jo vetëm i samiteve dhe ministerialeve, por edhe i aktiviteteve promovuese të talenteve ndërkombëtar të sporteve.

 “Fëmijët janë e ardhmja dhe është shumë e rëndësishme promovimi dhe vlerësimi i tyre”, – theksoi Presidenti i Republikës, i cili konfirmoi përkushtimin për afrimin e fëmijëve dhe të rinjve me sportin.

Një falënderim të veçantë Presidenti Begaj përcolli edhe ndaj presidentit të Federatës Shqiptare të Shahut, z. Erald Dervishi, ndaj Komitetit Olimpik Shqiptar dhe Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë.

4b83edd3 e2cc 493c 9aff f86119c446e9

“Shqipëria ka shahistët e saj, me të cilët krenohet ndërkombëtarisht, emra të mëdhenj, si Erald Dervishi, që kryeson sot federatën e shahut, si dhe ka arritur të organizojë këtë aktivitet të jashtëzakonshëm, duke e ngritur lart emrin e Shqipërisë në arenën kombëtare e ndërkombëtare”, – u shpreh Presidenti Begaj, i cili uroi që nga ky kampionat të dalin kampionët e ardhshëm të shahut botëror.

Në Kampionatin Ndërkombëtar të Shahut morën pjesë 350 fëmijë nga e gjithë bota, 60 prej të cilëve ishin nga Shqipëria.