Presidenti i Republikës së Shqipërisë

IMG 20230723 WA0008

Lajme

Presidenti Begaj viziton Pustecin së bashku me Presidentin e Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Bajram Begaj, së bashku me Presidentin e Maqedonisë së Veriut, Sh.T.Z. Stevo Pendarovski, zhvilluan një vizitë në Pustec.
IMG 20230723 WA0011Të dy Presidentët të shoqëruar nga Zonjat e Para dhe nga autoritetet  e Bashkisë së Pustecit dhe të Qarkut të Korçës zhvilluan një sërë aktivitetesh.
IMG 20230723 WA0012
Gjatë qëndrimit në Pustec Presidentët patën edhe një takim dypalësh, të fokusuar në marrëdhëniet shumë të mira mes dy vendeve.
Në përfundim të takimit, Presidenti Begaj në një prononcim për mediat u shpreh: “Është kënaqësi për mua që të mirëpres Presidentin e Maqedonisë së Veriut, mikun tim Pendarovski, bashkë me Zonjën e Parë në këtë vizitë në Bashkinë e Pustecit.
IMG 20230723 WA0015
Jo pa qëllim zgjodhëm Bashkinë e Pustecit për të treguar që marrëdhëniet midis dy vendeve tona janë marrëdhënie të dy vendeve mike, të dy vendeve partnere të NATO-s, vende të cilat kanë një rrugëtim të përbashkët për anëtarësimin në Bashkimin Evropian”.
IMG 20230723 WA0016
Kreu i Shtetit nënvizoi në fjalën e tij se: ” Shqiptarët në Maqedoninë e Veriut dhe minoriteti maqedonas në Bashkinë e Pustecit, janë të rëndësishëm në marrëdhënien midis dy vendeve. Shqiptarët në Maqedoninë e Veriut janë shumë mirë të integruar, kanë kontribut në shtetformimin e Maqedonisë së Veriut, dhe padyshim janë aktivë në jetën politike dhe ekonomike.”
IMG 20230723 WA0013
Sipas Presidentit Begaj, sfidat midis dy vendeve janë të mëdha, ndaj ato duhet të përballohen së bashku. Për Kreun e Shtetit, kjo vizitë do të shërbejë për forcimin e bashkëpunimit mes dy vendeve.
IMG 20230723 WA0017
I pyetur për Ballkanin e Hapur, Presidenti Begaj tha: “Pa dyshim si çdo iniciativë tjetër rajonale janë të mira. Vendimmarrësit ekzekutivë politikë e mendojnë për vazhdimin e një iniciative ose jo”.
IMG 20230723 WA0010 1