Presidenti i Republikës së Shqipërisë

WhatsApp Image 2024 05 04 at 23.48.29

Lajme

Presidenti Begaj uron besimtarët ortodoksë shqiptarë për Pashkën

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Sh. T. Z. Bajram Begaj, uroi sot besimtarët ortodoksë shqiptarë për Pashkën.

Bashkë me urimin për Pashkë të bekuara e të gëzuara, Kreu i Shtetit përcolli mesazhin e bashkimit dhe mbështetjes së njëri-tjetrit në nevojë, duke shpërndarë besim dhe optimizëm në shoqërinë shqiptare.

Mesazhi i plotë i Presidentit të Republikës për Pashkët:

“Gëzuar Pashkën, ditën e besimit dhe të shpresës, për të gjithë besimtarët ortodoksë shqiptarë!

Kjo festë e shenjtë përbashkon sot kudo të gjithë besimtarët ortodoksë.

Pashkët na ftojnë të kemi besim e të jemi shpresëplotë për jetën.

Të mbështesim vëllazërinë, miqësinë e shoqërinë në të mirë e në të keq.

Pashkët simbolizojnë dritën e jetës, ngadhënjimin e  jetës mbi vdekjen.

Qirinjtë që besimtarët ortodoksë marrin sot nga flaka e kandilit në kishë dhe i çojnë në shtëpitë e tyre mbartin me vete shpresën, besimin dhe optimizmin për një jetesë të paqtë, të gëzuar e plot shëndet.

Ringjallja e këtyre tre elementeve është shumë e rëndësishme për shoqërinë tonë.

Pashkë të bekuara e të gëzuara për të gjithë besimtarët ortodoksë shqiptarë, kudo po i festojnë!