Presidenti i Republikës së Shqipërisë

STEMA 01 01

Lajme

Presidenti Begaj, telegram urimi me rastin e 100-vjetorit të Ditës së Shpalljes së Republikës së Turqisë, Presidentit të Republikës së Turqisë, Recep Tayyip Erdogan

Presidenti i Republikës Sh. T. Z. Bajram Begaj i ka dërguar një telegram urimi me rastin e 100-vjetorit të Ditës së Shpalljes së Republikës së Turqisë, Presidentit të Republikës së Turqisë, Sh. T. Z. Recep Tayyip Erdogan.

Më poshtë teksti i plotë i telegramit të urimit.

“100 vjetori i Ditës së Shpalljes së Republikës së Turqisë më jep kënaqësinë e veçantë, që në emrin e popullit shqiptar dhe nё emrin tim, tё pёrcjell urimet mё tё mira pёr Ju personalisht dhe përmes jush, popullit mik turk, urimet më të ngrohta e të përzemërta.

Në këtë ditë të shënuar për vendin Tuaj vlerësoj me shumë kënaqësi, se marrëdhëniet e partneritetit strategjik midis dy vendeve tona kanë hyrë në një fazë të re shumë dinamike, jo vetëm në dimensionin e dialogut politik, por edhe në çdo fushë të bashkëpunimit dypalësh.

Nuk ёshtё rastёsi qё 100 vjetori i themelimit tё Republikёs sё Turqisё pёrkon edhe me 100 vjetorin e marrёdhёnieve diplomatike mes dy vendeve tona, parё kjo si shenjё kuptimplote tё angazhimit tonё tё pёrbashkёt qё nё krye tё herёs, ndaj jam besimplotë për të ardhmen e tyre të shkëlqyer.

Republika e Shqipërisë dhe populli shqiptar çmojnë lart kontributin Tuaj personal dhe të Republikës së Turqisë për mbështetjen e vazhdueshme në të gjitha fushat e bashkëpunimit, si dhe shprehim besimin në vazhdimësinë e mëtejshme të këtij angazhimi, si një dëshmi e forcimit të miqësisë midis dy vendeve e popujve tanë.

Përfitoj nga rasti të shpreh gjithashtu mirënjohjen e thellë për mbështetjen e vyer që Turqia mike i ka dhënë Shqipërisë dhe shqiptarëve ndër vite, dhe Ju siguroj, se mbështetja Juaj dhe solidariteti për shqiptarët nuk do të harrohen kurrë.

Me urimet më të mira për lumturinë Tuaj dhe zhvillimin e përparimin e popullit mik turk”.