Presidenti i Republikës së Shqipërisë

thumbnail a73db3f1 e675 4c51 9298 f992742ee69a

Lajme

Ambasadorja e re e Greqisë, Konstantina Kamitsi, i paraqiti Letrat Kredenciale Presidentit Begaj

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Bajram Begaj, pranoi sot Letrat Kredenciale nga Ambasadorja e re e Republikës Helenike, znj. Konstantina Kamitsi.

Presidenti Begaj vlerësoi marrëdhëniet strategjike midis dy vendeve dhe nënvizoi interesin dhe vullnetin e palës shqiptare për t’i zgjeruar dhe thelluar më tej marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë.

thumbnail 6f27e8f6 7668 4be6 ae76 9e6b76c8c6cc

Duke iu referuar procesit të integrimit evropian të Shqipërisë, Presidenti Begaj nënvizoi se mbështetja e Greqisë ka qenë domethënëse, veçanërisht gjatë presidencave greke të BE-së në vitin 2003 dhe 2014, me ndikim për procesin e zgjerimit si për Shqipërinë ashtu dhe rajonin e Ballkanit Perëndimor në tërësi.

Presidenti Begaj e konsideroi minoritetin grek në Shqipëri dhe komunitetin shqiptar në Greqi si ura të forta miqësie e bashkëpunimi midis dy vendeve e dy popujve.

thumbnail 365d35b2 92c7 4c64 9f03 3d87d26711b7

Duke iu referuar çështjeve të hapura midis dy vendeve, Presidenti Begaj, vlerësoi vullnetin dhe angazhimin serioz të palëve për adresimin e tyre në frymë partneriteti, mirëbesimi dhe respekti të ndërjsellë.