Presidenti i Republikës së Shqipërisë

Vau I Dejes 4

Lajme

Presidenti Begaj viziton disa biznese në Bashkinë Vau i Dejës: Begaj: Modele të suksesit për investim në Shqipëri. Është frymëzuese të shohësh shqiptarë që kthehen për të investuar në shtëpinë e tyre!  

Presidenti i Republikës së Shqipërisë Sh.T.Z. Bajram Begaj zhvilloi sot një vizitë në bashkinë Vau i Dejës me ftesë të kryetarit të bashkisë Kristian Shkreli.

WhatsApp Image 2023 10 27 at 3.05.58 PM1

Presidenti Begaj zhvilloi takime me autoritetet lokale dhe sipërmarrës të zonës me të cilët bisedoi për projektet dhe zhvillimin që po i jep kësaj zone investimi në ngritjen e fermave blegtorale, agroturizmin dhe artizanatin.

WhatsApp Image 2023 10 27 at 3.05.56 PM

Presidenti vlerësoi rikthimin nga emigracioni të banorëve të kësaj zone dhe investimin e kursimeve të tyre për hapjen e bizneseve që ndikojnë në rritjen e mirëqënies ekonomike në këtë bashki.

WhatsApp Image 2023 10 27 at 3.05.56 PM1

Presidenti Begaj vizitoi fermën blegtorale të familjes Gjondrekaj, në Bushat, e cila me investimin e kursimeve nga emigracioni dhe me mbështetjen e programit “IPARD II” arrin të furnizojë konsumatorët me produkte me cilësi të lartë falë teknologjisë së aplikuar.

WhatsApp Image 2023 10 27 at 3.05.57 PM1

Gjatë vizitës në një nga punishtet artizanale të hapura në Vaun e Dejës, Presidenti Begaj u njoh me iniciativën e ndërmarrë para 10 vitesh nga endësja Meliha Zyberi e cila sot ka punësuar shumë gra të zonës dhe është një ndër zonjat që punon për ta përcjellë traditën etnokulturore te brezi i ri.

WhatsApp Image 2023 10 27 at 3.05.57 PM
“Gardenland Agroturizëm Nana e Madhe”, ishte ndalesa tjetër e Presidentit Begaj në Bashkinë e Vaut të Dejës, i cili nga një restorant i vogël është shndërruar në një kompleks turistik i kompletuar me ekonomi ndihmëse ku përfshihen sera dhe mbarështimi i shpendëve shtëpiake.

WhatsApp Image 2023 10 27 at 3.05.58 PM