Presidenti i Republikës së Shqipërisë

WhatsApp Image 2024 05 18 at 08.32.44

Aktivitetet, Lajme

Zonja e Parë, Armanda Begaj, vizitë në laboratorin TIK të shkollës 9-vjeçare “Lasgush Poradeci”, Tiranë

Zonja e Parë, Armanda Begaj, së bashku me Ministren e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët, znj. Bora Muzhaqi, me Kryetarin e Bordit të Administrimit të Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim, z. Michael Granoff, si dhe me bashkëdrejtuesit e AADF-së, z. Martin Mata dhe z. Aleksandër Sarapuli, vizituan laboratorin TIK në shkollën 9-vjeçare “Lasgush Poradeci” në Tiranë.

WhatsApp Image 2024 05 18 at 08.32.44 1

Në këtë laborator të ndërtuar me bashkëpunimin e qeverisë shqiptare dhe Fondacionit Shqiptaro-Amerikan të Zhvillimit, ndoqën një orë mësimi me  nxënësit mbresëlënës të klasës së dytë.

WhatsApp Image 2024 05 18 at 08.32.44 2

Zonja Begaj shprehu falënderim ndaj iniciuesve dhe mbështetësve të projektit “ElementIT”, i cili synon të nxisë interaktivitetin, gjithëpërfshirjen dhe novacionin te fëmijët.

WhatsApp Image 2024 05 18 at 08.32.44 4

Nëpërmjet platformës së kodimit CodeMonkey, që është edhe shumë argëtuese, fëmijët mësojnë se si të krijojnë një varg veprimesh (një algoritëm), për të realizuar qëllimin e lojës së tyre (për të zgjidhur një problem), një mënyrë shumë e mirë për të nxitur e zhvilluar mendimin krijues tek ata, duke përgatitur kështu profesionistët e së ardhmes.

WhatsApp Image 2024 05 18 at 08.32.44 5

Zonja Begaj ndau me të ftuarit kënaqësinë për dëshirën e madhe të vogëlushëve për të mësuar gjuhën e kodimit, si dhe përkushtimin plot pasion të mësuesve të tyre.

WhatsApp Image 2024 05 18 at 08.32.44 6

Të ndërgjegjshëm se Teknologjia e Informacionit ka depërtuar në çdo aspekt të jetës sonë, implementimi i këtij projekti në të gjitha shkollat e Shqipërisë do të jetë i mirëpritur.

WhatsApp Image 2024 05 18 at 08.32.44 7