Presidenti Meta në Sarandë në kuadër të “Aleancës për Dhurimin e Gjakut”: Të nxisim solidaritetin me këtë kauzë humane, për të shpëtuar sa më shumë jetë

Presidenti Meta në Sarandë në kuadër të “Aleancës për Dhurimin e Gjakut”: Të nxisim solidaritetin me këtë kauzë humane, për të shpëtuar sa më shumë jetë

Sarandë

Në kuadër të nismës së ndërmarrë prej Tij, “Aleanca për Dhurimin e Gjakut”, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte i pranishëm në seancën e radhës së dhurimit vullnetar të gjakut, që u mbajt pranë Qendrës së Kujdesit për Moshën e Tretë në Sarandë.

Së bashku me qytetarë e të rinj sarandiotë, kauzës fisnike, iu bashkuan vullnetarisht edhe shtetas të huaj, të cilët jetojnë në Sarandë dhe që dhanë kontributin e tyre human në ndihmë të fëmijëve talasemikë e të sëmurëve kronikë.

Në një prononcim për mediat, Kreu i Shtetit u shpreh se:

“Është një kënaqësi e veçantë për t’u rikthyer në Sarandë, në shërbim të një kauze shumë humane, siç është dhurimi i gjakut, që bëhet edhe më fisnike në kushtet e pandemisë.

Është kënaqësi të shoh shumë qytetarë të huaj, që jetojnë në Sarandë, të cilët vullnetarisht i janë bashkuar “Aleancës për dhurimin e gjakut”, duke kontribuar me solidaritetin e tyre, në ndihmë të fëmijëve që vuajnë nga talasemia dhe të sëmurëve kronikë.

Ky akt është një shprehje mirënjohjeje edhe për mikpritjen shqiptare dhe sarandjote, që ata kanë gjetur.

Dhurimet e gjakut në këtë periudhë janë shumë të rëndësishme, veçanërisht për shkak të situatës së krijuar nga pandemia Covid-19, që ka sjellë një ulje drastike të numrit të dhuruesve.

Kënaqësi të takoja shumë qytetarë nga Shtetet e Bashkuara, Australia, Zelanda e Re dhe Mbretëria e Bashkuar.

Kjo është shumë pozitive, sepse tashmë ekziston një komunitet i tillë në Sarandë dhe kjo është e natyrshme, për faktin se Saranda tashmë është një markë e njohur për të gjithë turistët e huaj.

Ne shpresojmë që të ritakohemi në kohë më të mira dhe pa pandemi, me një mot shumë më të mirë, pasi Saranda i ka të gjitha potencialet për të mirëpritur me dinjitet turistët vendas dhe të huaj.

Për shkak se Covid-19 solli vështirësi të mëdha për sistemin tonë shëndetësor, falënderoj të gjithë qytetarët, të rinjtë e të reja, që me vullnetarizëm i janë përgjigjur thirrjes sonë për të dhuruar gjak dhe për të shpëtuar jetë”, – u shpreh Presidenti Meta.