Presidenti Meta priti Ministrin për Forcën e Sigurisë së Kosovës, z. Rrustem Berisha

Presidenti Meta priti Ministrin për Forcën e Sigurisë së Kosovës, z. Rrustem Berisha

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z Ilir Meta priti sot në një takim Ministrin për Forcën e Sigurisë së Kosovës, z. Rrustem Berisha.

Ministri Berisha e siguroi Presidentin Meta se me ndryshimet ligjore të fundit për Forcat e Armatosura të Republikës së Kosovës nuk realizohet thjesht dhe vetëm ndryshimi i emërtimit, por garantohet ndërtimi i një Force multietnike, profesioniste, të mirëpajisur dhe me kapacitete, e aftë për të marrë përgjegjësitë e Kushtetutës së Kosovës, për sovranitetin dhe sigurinë e vendit.

Presidenti Meta shprehu mbështetjen e Tij për përpjekjet legjitime të institucioneve të Kosovës për transformimin e FSK në Forca të Armatosura.

Presidenti Meta inkurajoi institucionet dhe aktorët kryesorë politikë të Kosovës për vijimin e dialogut, konsultimeve dhe bashkëpunimit me SHBA, BE, NATO-n dhe vendet e rajonit.

Presidenti Meta shprehu besimin se Forcat e Armatosura të Republikës së Kosovës, përveç garantimit të sovranitetit të vendit do të kontribuojnë edhe për paqen e stabilitetin e rajonit.

Në fund të takimit, Presidenti Meta vlerësoi përpjekjet e Ministrive të Mbrojtjes të të dy vendeve tona për të përmirësuar e forcuar edhe më tej bashkëpunimin në fushën e sigurisë dhe të mbrojtjes, duke realizuar projekte të përbashkëta në emergjencat civile, arsimimin e stërvitjen dhe sigurinë kibernetike.