Presidenti Meta pritet nga Ministri për Europën i Britanisë së Madhe, Sir Alan Duncan

Presidenti Meta pritet nga Ministri për Europën i Britanisë së Madhe, Sir Alan Duncan

Londër, Britani e Madhe

Gjatë vizitës së tij në Britaninë e Madhe, Presidenti i Republikës Sh.T.Z. Ilir Meta u prit sot nga Sir Alan Duncan, Ministër për Europën i Britanisë së Madhe.

“Shqipëria beson në angazhimin e domosdoshëm të Britanisë së Madhe në rajonin e Ballkanit Perëndimor edhe pas Brexit”, – theksoi Presidenti Meta, “pasi, vendi juaj ka një rol kyç në këto dekada për forcimin e stabilitetit në Ballkan”.

Ministri Duncan dhe Presidenti Meta ndanë qëndrime të njëjta mbi zhvillimet në rajon, progresin historik të Maqedonisë së Veriut si dhe për rëndësinë e dialogut Kosovë-Serbi, që të konkludojë në arritjen e një marrëveshjeje, e cila do të forcojë stabilitetin dhe të ardhmen europiane të gjithë rajonit.

Ministri Duncan e siguroi Presidentin Meta se Britania e Madhe do vijojë të jetë prezente në Shqipëri dhe në rajon, me qëllim të konsolidimit të demokracisë dhe shtetit ligjor.

Duke vlerësuar rëndësinë e forcimit të bashkëpunimit në fushat e sigurisë, të luftës kundër krimit të organizuar dhe sundimit të ligjit, Presidenti Meta theksoi rëndësinë e rritjes së bashkëpunimit ekonomik e tregtar midis dy vendeve në të ardhmen, në nivele më të larta.

]]>