Presidenti Meta nderohet me Titullin më të lartë të Kroacisë nga Presidentja kroate, Sh.S.Znj. Kolinda Grabar-Kitarović

Presidenti Meta nderohet me Titullin më të lartë të Kroacisë nga Presidentja kroate, Sh.S.Znj. Kolinda Grabar-Kitarović

Zagreb, Kroaci

Gjatë vizitës së Tij shtetërore në Zagreb, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u nderua sot në një ceremoni solemne, nga Presidentja kroate Kolinda Grabar-Kitarović, me Titullin më të lartë të Republikës së Kroacisë, “Urdhri i Lartë i Mbretit Tomislav me Shirit dhe Yllin e Madh”, për kontributin dhe veprimtarinë e Tij të spikatur në forcimin e marrëdhënieve midis dy vendeve dhe popujve tanë, dhe fqinjësisë së mirë midis vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Duke shprehur mirënjohjen e thellë për nderimin me titullin e lartë, Presidenti Meta theksoi ndër të tjera gjatë kësaj ceremonie se “ky vlerësim më motivon për të punuar pa u lodhur për forcimin e mëtejshëm të marrëdhënieve të shkëlqyera historike e tradicionale mes dy vendeve e popujve tanë në të gjitha fushat. Shqipëria dhe Kroacia, partnerë strategjikë, krah për krah në çdo sfidë!”.