Presidenti i Republikës së Shqipërisë

presidenti begaj takim me opoziten shqiptare kosove

Lajme

Presidenti Begaj zhvillon takime me drejtues të opozitës parlamentare shqiptare dhe përfaqësues të partive minoritare në Kosovë

Në ditën e dytë të vizitës në Kosovë, Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Bajram Begaj është takuar, në selinë e Kuvendit, me drejtues të opozitës parlamentare shqiptare dhe përfaqësues të partive minoritare.

presidenti begaj takim me opoziten shqiptare kosove2 presidenti begaj takim me opoziten shqiptare kosove4 presidenti begaj takim me opoziten shqiptare kosove3Presidenti Begaj nënvizoi se, mbështet plotësisht të drejtën legjitime të Kosovës për shtrirjen e autoritetit dhe vendosjen e sundimit të ligjit në veri të vendit, në bashkëpunim me SHBA-në dhe BE-në. Sipas tij, dialogu me Serbinë është e vetmja mënyrë që të bëhet e qartë, se realiteti i Kosovës së pavarur është i pakthyeshëm dhe i pandryshueshëm.

Kreu i Shtetit nënvizoi si shumë të rëndësishëm dialogun dhe qëndrimin e përbashkët mes të gjithë faktorëve politikë në Kosovë, për sfidat madhore me të cilat përballet vendi.

presidenti begaj takim me opoziten shqiptare kosove5

presidenti begaj takim me opoziten shqiptare kosove6

Për Presidentin Begaj, bashkëpunimi ndërparlamentar dhe ndërinstitucional mes Shqipërisë dhe Kosovës, duhet të vijohet me punë intensive dhe të matshme, për  zbatimin e të gjitha marrëveshjeve dypalëshe, si dhe shtimin e bashkëpunimit në fushën e sigurisë, sidomos në atë ushqimore dhe energjetike.

presidenti begaj takim me opoziten shqiptare kosove7Drejtuesit e partive opozitare vlerësuan mbështetjen e Shqipërisë në rrugëtimin e Kosovës, sikundër edhe vendimin e një dite më parë për furnizimin me energji elektrike.