Presidenti i Republikës së Shqipërisë

WhatsApp Image 2024 05 17 at 09.37.49

Lajme

Presidenti Begaj viziton Mirditën. Bën bashkë socialistë e demokratë, i gatshëm për të mbështetur projektet që zhvillojnë trevën: Turizëm historik të lidhur me religjionin

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Sh. T. Z. Bajram Begaj, zhvilloi sot një vizitë në Mirditë, ku u takua me autoritetet drejtuese, sipërmarrës, përfaqësues të institucioneve arsimore e kulturore, si dhe me klerikë e banorë të kësaj treve.

WhatsApp Image 2024 05 17 at 09.37.50

Ndalesa e parë ishte Rrësheni, të cilin Presidenti i Republikës e konsideroi si nyje komunikimi  jo vetëm me Shkodrën e Lezhën, por dhe me Kosovën, Malin e Zi dhe Maqedoninë e Veriut.

“Mirdita është një pasuri e Shqipërisë, jo vetëm e trevës, për shkak të historisë, kulturës, trashëgimisë, jo vetëm historike, kulturore e sociale, por edhe asaj shpirtërore”, – u shpreh Presidenti Begaj gjatë bisedës me drejtuesit vendorë, deputetët e zonës dhe dom Gjergj Metën, Ipeshkëvin e Dioqezës së Rrëshenit, të cilin e përgëzoi për aktivizimin e tij si misionar në ndihmë të banorëve.  

WhatsApp Image 2024 05 17 at 09.37.51

Presidenti i Republikës u shpreh i gatshëm për të ndihmuarbashkinë përmes adresimit të problemeve dhe lobimeve për projekte që do të sjellin zhvillimin që Mirdita meriton. 

Sipas tij, kjo trevë duhet të përfshihet në paketën e turizmit patriotik-fetar-historik. 

“Nëse ka një vend në Shqipëri, ku ne mund të bëjmë një turizëm të lidhur me religjionin, me pasurinë e kishave, është Mirdita”, – u shpreh Kreu i Shtetit, sipas së cilit, mirditorët kanë çfarë t’u tregojnë shqiptarëve dhe botës përmes promovimit të historisë.

WhatsApp Image 2024 05 17 at 09.37.51 1

Këto vlera, bashkë me bukuritë që Zoti i ka dhënë trevës së Mirditës, sipas Presidentit Begaj,  promovohen përmes bashkëpunimit.

“Pavarësisht se jeni të zgjedhur të opozitës, jeni bashki e Shqipërisë, bashki e qytetarëve. Për çdo nevojë, duhet që zëri i qytetarëve të dëgjohet dhe të reflektohet ndaj problemeve që kanë”. Me këtë mesazh kundër ndasive partiake iu drejtua Presidenti Begaj përfaqësuesve të Bashkisë së Mirditës.

WhatsApp Image 2024 05 17 at 09.37.52

Gjatë kësaj bisede, Kreu i Shtetit bëri bashkë socialistë e demokratë, pasi veç drejtuesve vendorë të opozitës, morën pjesë dhe deputetët Eduard Ndreca i PS-së dhe Elda Hoti e PD-së. 

WhatsApp Image 2024 05 17 at 09.37.52 1

Presidenti Begaj vizitoi Pallatin e Kulturës, Muzeun Etnografik dhe Muzeun e Bandës Frymore në Rrëshen, një muze unikal në Shqipëri. Ai, gjithashtu, zhvilloi një bisedë me gratë artizane të zonës, të cilave iu shprehu dëshirën për trashëgimin e traditës së veshjeve përmes kalimit të teknikave të dijebërjes te brezat e rinj.

WhatsApp Image 2024 05 17 at 09.37.53

Një tjetër qendër promovimi e vlerave të Mirditës është edhe Infokulla, e cila njeh vizitorët me pasuritë e zonës. Presidenti i përgëzoi kontribuuesit e kësaj qendre për angazhimin në ruajtjen dhe përhapjen e historisë dhe traditave ndër shqiptarë e të huaj.

WhatsApp Image 2024 05 17 at 09.37.53 1

Presidenti i Republikës e mbylli vizitën e tij në Mirditë me kishën monumentale e t’Shëlbuemit”, pikturën e së cilës ia dhuroi Papa Françeskut gjatë takimit në Vatikan disa ditë me parë.

WhatsApp Image 2024 05 17 at 09.37.54