Presidenti i Republikës së Shqipërisë

IMG 20230428 WA0017

Lajme

Presidenti Begaj takon Kryetarin e Parlamentit të Republikës së Kroacisë, Sh.T.Z. Gordan Jandrokoviç

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Sh.T.Z. Bajram Begaj, gjatë vizitës në Kroaci u takua me Kryetarin e Parlamentit të Republikës së Kroacisë, Sh.T.Z. Gordan Jandrokoviç.
Në këtë takim Presidenti Begaj vlerësoi marrëdhëniet e shkëlqyera mes dy vendeve dhe rolin që kanë luajtur të dy parlamentet në fuqizimin e këtyre marrëdhënieve.
Në takim ishte e pranishme ndër të tjerë edhe përfaqësuesja e minoritetit shqiptar në Parlamentin e Kroacisë, Ermina Lekaj Prljaskaj.
IMG 20230428 WA0019
Për Presidentin Begaj, vetë prania e Prljaskaj në Parlamentin e Kroacisë, është një tregues i marrëdhënieve të afërta mes dy vendeve dhe garanci për forcimin e mëtejshëm të këtyre marrëdhënieve.
Në kuadër të integrimit evropian të Shqipërisë, Presidenti Begaj u shpreh se bashkëpunimi ndërparlamentar është i domosdoshëm. Vazhdimi i shkëmbimit të vizitave të nivelit të lartë mes parlamentarëve të të dy vendeve është gjithashtu me rëndësi për të thelluar edhe më tej bashkëpunimin në fusha të ndryshme.