Presidenti i Republikës së Shqipërisë

473853d0 7d97 43fc 83c1 b3c229bb6db9

Lajme

Presidenti Begaj takohet në Prishtinë me zotin William Walker, ish-Ambasador i OSBE-së gjatë luftës në Kosovë

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Sh. T. Z. Bajram Begaj, zhvilloi një takim të veçantë në Prishtinë me zotin William Walker, ish-Ambasador i OSBE-së gjatë luftës në Kosovë. Zoti Walker ndodhet në Kosovë për të festuar me shqiptarët  25-vjetorin e çlirimit të vendit.

Presidenti i Republikës përgëzoi Ambasadorin Walker për rolin thelbësor që ka luajtur gjatë shërbimit në Kosovë, duke i treguar botës masakrën çnjerëzore ndaj civilëve të ndodhur në Reçak më 15 janar të vitit 1999.

Kreu i Shtetit shprehu mirënjohje dhe falënderime për këtë mision të shefit të atëhershëm të Misionit Verifikues të OSBE-së, William Walker, i cili, pasi pa trupat e shqiptarëve të vrarë, e quajti masakrën si “një mizori e papërshkrueshme”.

“Ishte deklarata juaj për dëshminë e gjenocidit që shënoi kthesën në Kosovë”, – u shpreh Presidenti Begaj gjatë bisedës me zotin William Walker.