Presidenti i Republikës së Shqipërisë

IMG 20230923 WA0018

Lajme

Presidenti Begaj takim me të Dërguarin e Posaçëm të BE-së për Dialogun Prishtinë – Beograd z. Miroslav Lajçak

Presidenti Begaj gjatë qëndrimit në Nju Jork, në Javën e Debatit të Përgjithshëm të Sesionit 78-të të Asamblesë së Pērgjithshme të Kombeve të Përgjithshme u takua edhe me të Derguarin e Posaçëm të BE-së për Dialogun Prishtinë – Beograd, Miroslav Lajçak.
Presidenti e siguroi të Dërguarin e Posaçëm të BE-së për Dialogun Prishtinë – Beograd, Miroslav Lajçak se Shqipëria mbetet e vendosur të vijojë të luajë rolin e saj për de-eskalimin e situatës së tensionuar midis dy vendeve dhe rikthimin në tryezën e dialogut. Roli BE-së në këtë proces dhe në të gjitha zhvillimet e rëndësishme në rajonin tonë, është me rëndësi të veçantë.