Presidenti i Republikës së Shqipërisë

aadf 1

Lajme

Presidenti Begaj priti Kryetarin e Bordit të Fondacionit Shqiptaro-Amerikan të Zhvillimit, z. Michael D. Granoff

Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Bajram Begaj priti sot Kryetarin e Bordit të Fondacionit Shqiptaro-Amerikan të Zhvillimit (AADF), z. Michael D. Granoff, i cili shoqërohej në këtë takim nga anëtarët e Bordit të këtij Fondacioni.

aadf3 2

Presidenti Begaj përshëndeti vizitën në Tiranë të anëtarëve të bordit me rastin e 100-vjetorit të marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe SHBA, si dhe duke iu referuar këtij viti të rëndësishëm jubilar, nënvizoi marrëdhëniet e shkëlqyera të partneritetit strategjik midis dy vendeve.

aadf2

Në mënyrë të veçantë, Presidenti Begaj vlerësoi kontributin që ky Fondacion ka dhënë që prej fillimeve të tij në vitin 1995, për mbështetjen e inisiativave private dhe konsolidimin e një ekonomie tregu në Shqipëri, por edhe për mbështetjen e sektorëve të tjerë jetikë e me mungesa investimesh për vendin.

Kreu i Shtetit vlerësoi angazhimet e Fondacionit në mbështetje të projekteve në fushën e arsimit, inovacionit, turizmit dhe kulturës, si dhe shprehu besimin se vijimi i këtyre projekteve do të ketë një ndikim domethënës për komunitetet dhe profesionistët e fushave respektive.

Presidenti i Republikës mori pjesë një ditë më parë në pritjen e organizuar nga Fondacioni Shqiptaro-Amerikan i Zhvillimit (AADF), në kuadrin e 100-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike Shqipëri-SHBA.

pritja aadf

Në fjalën e mbajtur me këtë rast, Presidenti Begaj u shpreh se “Fondacioni Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim ka dhënë një kontribut të vyer në zbatimin e projekteve, që respektojnë parimet e zhvillimit të qëndrueshëm, që ndërtojnë kapacitete vendore dhe nxisin mundësitë për punësim”.

pritja aadf2

“Jemi krenarë për marrëdhënien tashmë të konsoliduar të partneritetit strategjik mes dy vendeve tona, e cila dëshmohet sa herë ne gjejmë mbështetjen e nevojshme tek qeveria dhe populli amerikan apo sa herë gjendemi krah për krah në forume të rëndësishme të politikës ndërkombëtare dhe në misione paqeruajtëse kudo në botë”, theksoi Kreu i Shtetit.