Presidenti i Republikës së Shqipërisë

IMG 20230414 WA0020

Lajme

Presidenti Begaj priti Presidentin e Fondacionit “Zoja e Këshillit të Mirë”, At Ruggero Valentini, si dhe Rektorin e Universitetit Katolik, Prof. Leonardo Palombi

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Bajram Begaj, priti sot drejtuesit e Fondacionit “Zoja e Këshillit të Mirë”, At Ruggero Valentini, si dhe Rektorin e sapo zgjedhur të Universitetit Katolik të Tiranës “Zoja e Këshillit të Mirë”, Prof. Leonardo Palombi.

IMG 20230414 WA0021

Pasi uroi të dy drejtuesit, respektivisht At Valentinin për riemërimin si President i Fondacionit dhe Profesor Palombin për emërimin si Rektor i Universitetit Katolik, Presidenti Begaj vlerësoi rolin e madh që Fondacioni “Zoja e Këshillit të Mirë” ka dhënë në fushën e mjekësisë dhe në sistemin universitar përmes projekteve të ndryshme.

IMG 20230414 WA0023

“Fryma e ideatorëve dhe e mbështetësve të krijimit të këtij Fondacioni, të Papa Vojtilas dhe Nënë Terezës, është përcjellë në mënyrë shembullore nga drejtuesit e tij ndër vite, përfshirë edhe çeljen e Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” në Tiranë” – u shpreh Presidenti Begaj.

Gjithashtu, Presidenti Begaj duke iu referuar festave fetare që përkojnë me muajin prill të këtij viti, nënvizoi se “si Pashkët Katolike e ato Ortodokse, ashtu edhe Muaji i Shenjtë i Ramazanit dhe Fitër Bajrami, kremtohen në Shqipëri nën një frymë të veçantë harmonie, për të cilën shqiptarët janë të vendosur ta ruajnë e ta promovojnë ndër breza”.

IMG 20230414 WA0022

Ndërsa duke u ndalur te lidhjet e Fondacionit me Selinë e Shenjtë dhe me  Komunitetin e Sant Exhidios, Presidenti Begaj vlerësoi marrëdhëniet e shkëlqyera mes Shqipërisë dhe Shtetit të Vatikanit, si në aspektin institucional, ashtu edhe në  atë shpirtëror mes besimtarëve katolikë shqiptarë dhe Selisë së Shenjtë.

At Valentini dhe Profesor Palombi e njohën Kreun e Shtetit me projektet e tyre të ardhshme për zgjerimin e aktivitetit të Fondacionit dhe të Universitetit në dobi të të gjithë shqiptarëve, veçanërisht të njerëzve e grupeve shoqërore në nevojë.