Presidenti i Republikës së Shqipërisë

WhatsApp Image 2024 06 18 at 12.04.12

Lajme

Presidenti Begaj merr pjesë në Samitin e Paqes për Ukrainën në Zvicër

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Sh. T. Z. Bajram Begaj, në Samitin e Zvicrës për Ukrainën theksoi nevojën imediate per gjetjen e një rruge drejt paqes, që të ndalur tragjedinë njerëzore të shkaktuar nga agresioni rus, si dhe të frenojë konfliktin që kërcënon Evropën e më gjerë. 

2.1

Gjatë fjalës së tij para liderëve botërorë të mbledhur në qytetin Burgenstok të Zvicrës, Presidenti i Shqipërisë deklaroi: “Sfida jonë është monumentale. Të zhvillojmë një kuadër për një marrëveshje të ardhshme paqeje”.

WhatsApp Image 2024 06 18 at 12.04.12 1

Ndërsa bëri thirrje për solidaritet ndërkombëtar me Ukrainën si viktimë e agresionit rus, Presidenti Begaj deklaroi se “Shqipëria e konsideron formulën e paqes së Presidentit Zelenski si mënyrën për të rikthyer një paqe të drejtë dhe të qëndrueshme për Ukrainën”.

WhatsApp Image 2024 06 18 at 12.04.12 2

“Çdo proces paqeje duhet të drejtohet nga Ukraina”, – deklaroi Presidenti i Shqipërisë teksa konfirmoi vijimësinë e mbështetjes për Ukrainën derisa të arrihet paqja, në përputhje me Kartën e OKB-së, duke respektuar sovranitetin dhe integritetin territorial të Ukrainës, si dhe duke nenvizuar faktin we Rusia duahet te mbajr  përgjegjësinë për veprimet e saj.

WhatsApp Image 2024 06 18 at 12.04.13

Bashkëjetesa paqësore brenda kufijve të njohur ndërkombëtarisht është cilësuar si jetike nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Sh. T. Z. Bajram Begaj. 

“Rruga drejt paqes nuk duhet të jetë kurrë një rrugë dorëzimi. Ajo duhet të jetë një rrugë e ndërtuar me guximin për të mbajtur lart vlerat tona”, – theksoi Presidenti Begaj, i cili ftoi liderët botërorë të ndermarin masat qe i pergjigjen rëndësisë se këtij momento, duke rikonfirmuar qëndrimin që “Rusia duhet të kuptojë pasojat serioze të veprimeve të saj”.

WhatsApp Image 2024 06 18 at 12.04.13 1

Bashkësia ndërkombëtare, sipas Presidentit Begaj, krahas përpjekjeve për paqen, duhet të sigurojë që mbështetja për Ukrainën të vazhdojë.

WhatsApp Image 2024 06 18 at 12.04.13 2