Kreu i Shtetit shqiptar uron Presidentin amerikan Biden për 245-vjetorin e Ditës së Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës

Kreu i Shtetit shqiptar uron Presidentin amerikan Biden për 245-vjetorin e Ditës së Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta i ka dërguar një mesazh urimi Presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Sh.T.Z. Joseph R. Biden Jr., ku shkruan:

“I nderuari Zoti President,

245-vjetori i Ditës së Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës më jep kënaqësinë e veçantë që t’ju përcjell, edhe në emër të popullit shqiptar, urimet më të ngrohta e të përzemërta për ju dhe popullin e madh amerikan, që e bënë këtë komb kaq të fortë dhe të begatë.

I njëjti mesazh urimi u shkon edhe të gjithë shqiptaro-amerikanëve, të cilët kanë kontribuar në mënyrë thelbësore për forcimin e marrëdhënieve tona. Ne ndihemi krenarë për bashkëkombasit tanë, ashtu siç jam i sigurt se ndiheni edhe Ju, si dhe besoj se miqësia jonë e përbashkët e me rrënjë të thella, do të forcohet akoma edhe më tepër.

Jemi optimistë që madhështia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës si edhe e aleatëve të saj, e mbështetur në vlerat tona të përbashkëta euro-atlantike si dhe demokratike, do të mbizotërojë dhe do të triumfojë mbi shumë sfida të kohëve tona, përfshirë edhe pandeminë e COVID-19. Ju jemi mirënjohës për ndihmesën dhe mbështetjen bujare që na dha qeveria juaj për t’u përballur me këtë pandemi si dhe me sfida të tjera, gjithashtu.

Do të dëshiroja të shfrytëzoja këtë rast që t’ju ritheksoja vendosmërinë e Shqipërisë për të qëndruar krah për krah Shteteve të Bashkuara të Amerikës në të mirë të interesit të përbashkët të dy popujve tanë miq, si dhe për të zhvilluar akoma edhe më tej lidhjet tona strategjike!

Ju lutem Zoti President, krahas urimeve të mia më të mira për shëndetin dhe lumturinë tuaj, të pranoni shprehjen e konsideratës sime më të lartë!

Ilir Meta”