DEKLARATË E PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS, SH.T.Z. ILIR META

DEKLARATË E PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS, SH.T.Z. ILIR META

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmon se e drejta për të protestuar është e drejtë themelore dhe jetike për demokracinë.

Presidenti Meta thekson rëndësinë që protesta e sotme e Opozitës së Bashkuar të jetë tërësisht paqësore, larg çdo akti dhune, si dhe u bën thirrje protestuesve të vetëpërmbahen dhe të përqendrohen në kauzën për zgjedhje të lira dhe të ndershme.

Presidenti i Republikës beson se zgjidhja e krizës do të vijë vetëm përmes dialogut dhe bashkëpunimit, dhe se Ai do të vazhdojë pandërprerë përpjekjet e tij në këtë drejtim.