Lajme

Tropojë Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta zhvilloi sot një takim me Kryetarin e Komisionit të Politikës së Jashtme në Kongresin Amerikan z. Eliot Engel dhe mori pjesë në ceremoninë e vendosjes së emrit "Kongresmeni Eliot Engel" rrugës Gjakovë-Qafë Morinë-Tropojë. Duke iu drejtuar të pranishmëve...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta shpreh shqetësimin e thellë për ngjarjen tepër të rëndë dhe tragjike, të ndodhur sot në qytetin e Kavajës, ku një qytetar i pafajshëm humbi jetën dhe disa qytetarë të tjerë u plagosën. Presidenti Meta pati një bisedë telefonike me Kryetarin...

Letra e Presidentit të Republikës, SH.T.Z. Ilir Meta drejtuar Këshillit të Lartë Gjyqësor mbi veprimtarinë e deritanishme të KLGJ-së për plotësimin e vakancave në Gjykatën e Lartë dhe rekomandimet e misionit të ekspertizës së BE-së “EURALIUS V”, mbi këtë çështje. REPUBLIKA E SHQIPËRISË PRESIDENTI Nr. 1778/2 Prot.  ...

E nderuar zonja Zëvendëskryeministre, Zgjedhja Juaj në postin e Sekretares së Përgjithshme të Këshillit të Evropës, më jep kënaqësinë e veçantë që t’Ju përcjell urimet më të mira e të përzemërta për përmbushjen me sukses të angazhimeve në këtë detyrë të lartë. Shpreh besimin se me eksperiencën...

Urime të gjithë qytetarëve, të cilët dje iu larguan konfrontimit dhe dhunës duke respektuar në mënyrë qytetare njëri-tjetrin, pavarësisht nga qëndrimi ndaj votimeve socialiste të thirrura nga kryeministri Rama. Shqipëria shpëtoi nga kurthi i përplasjes civile, ndaj i falënderoj nga zemra të gjithë shqiptarët që nuk...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dënon me forcë dhunën fizike të ushtruar nga punonjës të Policisë së Shtetit ndaj gazetarit të "News 24", z. Enver Doçi, i cili ishte në krye të detyrës. Presidenti Meta duke i uruar shërim të shpejtë, shpreh solidaritetin e plotë...

Të dashur qytetarë, Përsëris thirrjen time për të respektuar në mënyrë civile dhe demokratike vendimin e gjithsecilit gjatë ditës së nesërme. Sërish ju ftoj të gjithëve të silleni me qetësi dhe mençuri! Është shumë e rëndësishme vetëpërmbajtja e gjithsecilit! E theksoj edhe njëherë rëndësinë e jashtëzakonshmë që ka nesër...

E nderuar Zonja Kryeministre, Me rastin e zgjedhjes Suaj në postin e lartë të Kryeministres së Mbretërisë së Danimarkës, me kënaqësi të veçantë dëshiroj t’Ju dërgoj urimet më të përzemërta për përmbushjen me sukses të kësaj detyre të rëndësishme! Shpreh besimin e plotë se përvoja Juaj e...