Lajme

Sarajevë Bosnje dhe Hercegovinë Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta mori pjesë në Samitin e Procesit të Bashkëpunimit të Vendeve të Europës Juglindore (SEECP), që po mbahet në Sarajevë të Bosnje dhe Hercegovinës me pjesëmarrjen e krerëve të shteteve të vendeve të Europës Juglindore. Në fjalën...

Presidenti i Republikës me Dekretin nr. 11199, datë 10.06.2019 vendosi, “Shfuqizimin e Dekretit të Presidentit nr.10928, datë 05.11.2018 “Për caktimin e datës së zgjedhjeve për organet e qeverisjes vendore”, duke anuluar kështu datën 30 qershor 2019, si ditë e zhvillimit të zgjedhjeve për organet e...

Tropojë Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta zhvilloi sot një takim me Kryetarin e Komisionit të Politikës së Jashtme në Kongresin Amerikan z. Eliot Engel dhe mori pjesë në ceremoninë e vendosjes së emrit "Kongresmeni Eliot Engel" rrugës Gjakovë-Qafë Morinë-Tropojë. Duke iu drejtuar të pranishmëve...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta shpreh shqetësimin e thellë për ngjarjen tepër të rëndë dhe tragjike, të ndodhur sot në qytetin e Kavajës, ku një qytetar i pafajshëm humbi jetën dhe disa qytetarë të tjerë u plagosën. Presidenti Meta pati një bisedë telefonike me Kryetarin...

Letra e Presidentit të Republikës, SH.T.Z. Ilir Meta drejtuar Këshillit të Lartë Gjyqësor mbi veprimtarinë e deritanishme të KLGJ-së për plotësimin e vakancave në Gjykatën e Lartë dhe rekomandimet e misionit të ekspertizës së BE-së “EURALIUS V”, mbi këtë çështje. REPUBLIKA E SHQIPËRISË PRESIDENTI Nr. 1778/2 Prot.  ...

E nderuar zonja Zëvendëskryeministre, Zgjedhja Juaj në postin e Sekretares së Përgjithshme të Këshillit të Evropës, më jep kënaqësinë e veçantë që t’Ju përcjell urimet më të mira e të përzemërta për përmbushjen me sukses të angazhimeve në këtë detyrë të lartë. Shpreh besimin se me eksperiencën...

Urime të gjithë qytetarëve, të cilët dje iu larguan konfrontimit dhe dhunës duke respektuar në mënyrë qytetare njëri-tjetrin, pavarësisht nga qëndrimi ndaj votimeve socialiste të thirrura nga kryeministri Rama. Shqipëria shpëtoi nga kurthi i përplasjes civile, ndaj i falënderoj nga zemra të gjithë shqiptarët që nuk...