Lajme

Tepelenë Në vijim të Tryezës së Rrumbullakët me temë: "E ardhmja e Lumit Vjosa - Ndërtim digash apo Park Kombëtar", të mbajtur dje në Tiranë, nën kujdesin e veçantë të Kreut të Shtetit dhe në bashkëpunim me Universitetin Shtetëror të Tiranës, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir...

“E ardhmja që duam, Kombet e Bashkuara që na nevojiten: duke ripohuar angazhimin tonë të përbashkët ndaj multilateralizmit – përballja me COVID-19 përmes veprimit tonë të efektshëm shumëpalësh.” Zoti President i Asamblesë së Përgjithshme! Zoti Sekretar i Përgjithshëm! Të nderuar delegatë! Ju lutem më lejoni ta nis fjalën me...

Në Institucionin e Presidentit të Republikës u zhvillua sot ceremonia e betimit të anëtares më të re të kabinetit qeveritar, Ministres së Arsimit, Sportit dhe Rinisë, zonjës Evis Kushi, ku ishin të pranishëm Sekretari i Përgjithshëm i kryeministrisë, z. Engjëll Agaçi si dhe anëtarë të...

D E K R E T “PËR RISHPALLJEN E THIRRJES PËR PARAQITJEN E KANDIDATURAVE PËR PLOTËSIMIN E VENDIT VAKANT GJYQTAR NË GJYKATËN KUSHTETUESE “VAKANCË E PARAKOHSHME”” Në mbështetje të neneve 93, 125, 127 pikat 1/c, 2, 3, dhe nenit 179 pika 2 të Kushtetutës, neneve 7 pika 2,...

Nën kujdesin e veçantë të Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dhe në bashkëpunim me Universitetin Shtetëror të Tiranës, u mbajt sot tryeza e rrumbullaktë me temë: ‘‘E ardhmja e Lumit Vjosa’’ ndërtim digash ose Parku Kombëtar, me praninë e Rektorit të UT-së Artan Hoxha,...

Në një ceremoni solemne, Presidenti i Republikës Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi Ambasadoren e Republikës së Francës, Sh.S.Znj. Christina Vasak me Titullin e lartë “Për Merita të Veçanta Civile”. Diplomates franceze, ky vlerësim iu akordua me motivacionin: “Në shenjë mirënjohjeje për kontributin e rëndësishëm diplomatik, në forcimin...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta iu drejtua sot me një ndërhyrje Takimit të Nivelit të Lartë të Përkujtimit të 75-vjetorit të themelimit të Kombeve të Bashkuara me temë “E ardhmja që duam, Kombet e Bashkuara që na nevojiten: duke ripohuar angazhimin tonë të përbashkët...

Peshkopi, Dibër Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta në vijim të vizitës së Tij të punës në Qarkun e Dibrës, u ndal në qytetin e Peshkopisë, ku me anë të një ceremonie solemne vlerësoi figura të shquara atdhetarësh dhe artistësh dibranë. Fillimisht, Kreu i Shtetit vizitoi Fabrikën...

Zall Dardhë, Dibër Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi një vizitë pune në Dibër, ku vlerësoi disa të personalitete të shquara të etnografisë, folklorit dhe muzikës popullore shqiptare. Fillimisht, Kreu i Shtetit u ndal në Muzeun Historik të Kastriotëve në Sinë, e më pas...

Gjatë kësaj kohe që nuk jemi takuar në këtë bashkëbisedim periodik javor, po ju rikujtoj se pas mbylljes së sesionit parlamentar, nga ligjet e miratura ktheva për rishqyrtim: - Ligjin nr. 102/2020 “Për zhvillimin rajonal dhe kohezionin”; - Ligjin nr. 113/2020 “Për shtetësinë”; dhe - Ligjin nr. 111/2020...