Lajme

Të dashur qytetarë, Me rastin e Manifestimit madhështor Mbarëkombëtar që po afron kërkojmë jo vetëm pjesëmarrjen Tuaj, por edhe bashkëpunimin për realizimin e tij në mënyrën më qytetare, europiane dhe patriotike. Theksojmë edhe njëherë qëllimin gjithëpërfshirës të këtij Manifestimi, ndaj vetëm flamujt kuqezi janë të mirëpritur. Theksojmë se...

ME QETËSI DHE DREJTËSI, ERDHI KOHA PËR LLOGARI! Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka kallëzuar penalisht ministren e Drejtësisë Etilda Gjonaj, së bashku me vartësit e saj, për këto vepra penale: 1.“Shpërdorim i Detyrës”, parashikuar nga neni 248 i Kodit Penal; 2.“Ushtrimi i ndikimit të paligjshëm ndaj...

Gazetari: Tani do të lidhemi me Tiranën, për një intervistë ekskluzive me Presidentin e Shqipërisë, Ilir Meta. Ju faleminderit shumë që jeni me ne në “Good Morning Europe”! Fillimisht dua t’ju them se ju jeni Presidenti i vendit, një rol që supozohet të respektoni stabilitetin dhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” Kryekëshilltarin për Politikën e Jashtme të grupit parlamentar të CDU/CSU-së në Bundestagun gjerman, Hans Joachim Falenski. Duke iu drejtuar të pranishmëve në ceremoninë solemne mes të cilëve ishte edhe kryetari i Partisë...

Përse Presidenti i drejtohet popullit? Sepse sovraniteti në Republikën e Shqipërisë i përket vetëm popullit shqiptar. Të gjithë ne të tjerët, përfshirë edhe Presidentin e Republikës, jemi vetëm ushtrues të përkohshëm të këtij sovraniteti dhe asgjë më shumë. Sa shkresa zyrtare i ka drejtuar Presidenti i Republikës,...

A- Konsumimi i veprës penale parashikuar nga neni 248 i Kodit Penal “Shpërdorimi i detyrës” E kallëzuara Etilda Gjonaj, me detyrë Ministre e Drejtësisë: • Me veprime aktive, ka orientuar të gjithë veprimtarinë e strukturave të Ministrisë së Drejtësisë dhe Qendrës së Botimeve Zyrtare duke lejuar botimin...

Pyetje: A është e pranueshme për vetë kreun e shtetit të dalë vetë në terren dhe të dorëzojë një kallëzim penal në Prokurorinë e Posaçme, kur ka zyrtarë dhe mjaft punonjës që mund ta bëjnë këtë gjë? Presidenti Meta: Mbrojtja e Kushtetutës dhe integritetit të Gjykatës...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka depozituar sot kallëzimin penal pranë SPAK, ndaj 3 funksionarëve të lartë të Ministrisë së Drejtësisë, dhe konkretisht:                         -Etilda Dalip GJONAJ, me detyrë Ministre e Drejtësisë.                        -Gentian Fehmi DEVA, me detyrë Sekretar i Përgjithshëm i Ministrisë së Drejtësisë.                        -Etleva...