Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot një bisedë telefonike me Presidentin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Sh.T.Z. Stevo Pandarovski. Të dy Presidentët diskutuan mbi gjendjen aktuale dhe masat e marra nga të dyja shtetet për përballimin e situatës së vështirë të krijuar nga...

Përshëndes qëndrimin e Këshillit të Europës, mbi domosdoshmërinë e mbrojtjes së demokracisë, pluralizmit, shtetit të së drejtës dhe të drejtave të njeriut në kuadrin e krizës sanitare të COVID-19. Siç me të drejtë thekson Këshilli i Europës: “ky virus po shkatërron shumë jetë dhe shumë gjera...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot biseda telefonike me Kryetarin e Komunës së Preshevës, z. Shqiprim Arifi, Kryetarin e Komunës së Bujanocit, z. Shaip Kamberi, si dhe me Kryetarin e Grupit të Kuvendarëve në Komunën e Medvegjës, z. Muharrem Salihu. Presidenti Meta u interesua...

Vizita e sotme e punës së Presidentit Meta në veri të vendit vijoi në Shkodër, ku u takua me Prefektin e Qarkut, njëherazi Kryetar i Komisionit lokal të Emergjencave, z. Çesk Millja, Drejtorin e Shëndeti Publik Dr. Astrit Beci, si dhe më pas me Kryetaren...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot një vizitë pune në qytetin e Lezhës për t'u interesuar për masat e marra parandaluese lidhur me pandeminë e COVID-19. Presidenti Meta zhvilloi një takim pune me Prefektin e Qakut, z. Gjokë Jaku, ku u informua për gjendjen...

Nisur nga përkeqësimi i treguesve të përhapjes së pandemisë COVID-19 në Bashkinë dhe Qarkun e Shkodrës, zhvillova sot biseda telefonike me Prefektin e Qarkut, z. Çesk Millja dhe Kryetaren e Bashkisë, znj. Voltana Ademi. U informova prej tyre për situatën dhe përpjekjet e autoriteteve vendore për...

Jam shumë i shqetësuar mbi situatën e qytetarëve shqiptarë, të cilët vijojnë ende të bllokuar në pikat e kalimit kufitar të Kakavijës dhe Kapshticës. Kjo situatë duhet të marrë zgjidhje të menjëhershme. U bëj thirrje sërish të gjithë qytetarëve shqiptarë të respektojnë kushtet e urgjencës dhe domosdoshmërisë...

I ftoj të gjithë qytetarët të respektojnë me përpikmëri të gjitha udhëzimet dhe kufizimet e bëra publike për shkak të pandemisë globale COVID-19, pasi kjo është në interesin tonë të përbashkët. Në këtë mënyrë jo vetëm mbrojmë shëndetin tonë, por ndihmojmë njëkohësisht mjekët dhe personelin shëndetësor,...

Jam duke ndjekur me vëmendje dhe me shumë shqetësim situatën e qytetarëve shqiptarë, të cilët ndodhen të bllokuar në pikat e kalimit kufitar me Greqinë dhe Malin e Zi. Situata e pritjes së tyre në kufirin shqiptar dhe pengesa që po hasin kërkon një zgjidhje të...