Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim përfaqësues të organizatave në mbrojtje të mjedisit, aktivistë të shoqërisë civile të drejtuar nga ambientalisti Sazan Guri dhe disa nxënës të shkollave të Tiranës me rastin e Ditës Botërore të Mjedisit. Pasi i falënderoi për...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti në takim Ministrin për Europën dhe Punët e Jashtme të Sllovakisë, njëkohësisht Kryesues i radhës i OSBE-së, z. Miroslav Lajçak. Presidenti Meta vlerësoi vëmendjen që Kryesia sllovake i ka kushtuar rajonit të Ballkanit Perëndimor dhe mbështetjes së kandidaturës shqiptare...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti në takim Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, z. Jens Stoltenberg. Presidenti Meta shprehu kënaqësinë e veçantë që vizita e Sekretarit të Përgjithshëm përkon me 10-vjetorin e anëtarësimit të vendit në NATO, objektivin strategjik të të gjitha qeverive shqiptare të...

Presidenti i Republikës Sh. T. Z. Ilir Meta priti sot paradite në Intitucionin e Kreut të Shtetit, vogëlushë dhe vogëlushe me rezultate të shkëlqyera në mësime nga shkolla të ndryshme të Shqipërisë, me rastin e Festës së tyre, 1 Qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve. Presidenti i...

Presidenti i Republikës Sh.T.Z. Ilir Meta priti në takim Ambasadorin e Delegacionit të Bashkimit Europian në Tiranë, Sh.T.Z. Luigi Soreca, me rastin e publikimit të raportit të progresit për Shqipërinë nga Komisioni Europian. Presidenti mirëpriti rekomandimin e përsëritur të KE-së, që Shqipëria të çelë negociatat e...

Presidenti i Republikës Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot një delegacion me përfaqësues të stafeve drejtues të Senatit e Kongresit Amerikan, si dhe të Këshillit të Atlantikut me qendër në Uashington D.C., të kryesuar nga z. Damon Wilson. Presidenti Meta njohu delegacionin mbi zhvillimet dhe sfidat në...