Lajme

Me rastin e 31-vjetorit të eksodit masiv të mijëra shqiptarëve, të cilët në korrik të vitit 1990 u strehuan në selitë e ambasadave të huaja në Tiranë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi zotin Yllbardh Bodinaku me “Dekoratën e Artë të Shqiponjës”. Kreu i Shtetit...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi sot me Dekoratën e lartë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” themeluesin e arkeologjisë shqiptare, Hasan Ceka (pas vdekjes), me motivacionin: “Në vlerësim të kontributeve të çmuara si arkeolog i parë shqiptar dhe themelues i...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh” sportistët rekordmenë Rauf Dimraj dhe Pavllo Mihali për kontributet e shkëlqyera dhe rezultatet e larta në atletikë. Zoti Rauf Dimraj u dekorua nga Kreu i Shtetit “Në shenjë vlerësimi për kontributin...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Iir Meta vlerësoi me anë të një ceremonie solemne dy mjekët e shquar kirurgë: krijuesin e shkollës së kirurgjisë shqiptare, Prof. Petro Cani si dhe themeluesin e Shërbimit të Kardiokirurgjisë Shqiptare, Prof. Petrit Gaçe me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit”. ...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh” tre kampionë të Klubit të Futbollit “Tirana”: Mesfushorin e shkëlqyer, kapitenin Pavle Bagaviki (Pavllo Bukoviku) “Me mirënjohje për kontributin e vyer dhe personalitetin e gjithanshëm të...

Me anë të një ceremonie solemne, ku ishin të pranishëm Ambasadori i Shtetit të Izraelit, Sh.T.Z. Noah Gendler, si dhe drejtues të Bashkësisë Hebreo-Shqiptare, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi sot me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut”, Kryetaren e Komitetit Hebreo-Amerikan...

Në Ditën Botërore të Dhuruesve Vullnetarë të Gjakut dhe në kuadër të nismës “Aleanca për Dhurimin e Gjakut”, anëtarë të Kabinetit dhe zyrtarë të administratës së Institucionit të Presidentit të Republikës, si edhe dhjetëra qytetarë, u solidarizuan sot me kauzën humane dhe dhuruan gjak në...

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Artizanatit, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin “Mjeshtër i Madh” artistin e spikatur të prodhimit të instrumenteve muzikore dhe stilistin, zotin Bujar Kardashi, me motivacionin: “Në vlerësim të veprimtarisë së tij të spikatur në fushën e...