Lajme

Herzliya, Izrael Në kuadër të vizitës zyrtare në Izrael, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u ftua posaçërisht nga Shkolla prestigjoze e Qeverisjes, Diplomacisë dhe Strategjisë “Lauder”, për të mbajtur një ligjëratë të veçantë. I pritur nga Presidenti i IDC-së, Prof. Uriel Reichman, Dekani i Shkollës “Lauder”...

Jeruzalem, Izrael Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë sot në Forumin e Pestë Botëror për Holokaustin, me ftesë të Presidentit të Izraelit, Sh.T.Z. Reuven Rivlin. Ky Forum udhëheqësish botërorë që u mbajt më 22-23 janar 2020 në qendrën përkujtimore të muzeut të Yad Vashemit në...

Presidenti i Republikës, gjithashtu ka përcjellë për Komisionin e Venecias një informacion të zgjeruar mbi veprimtarinë e Presidentit të Republikës, Kuvendit të Shqipërisë dhe Këshillit të Emërimeve në Drejtësi (KED) në lidhje me këtë proces.   Letra e Presidentit të Republikës për Komisionin e Venecias ...

Jeruzalem, Izrael Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u prit sot me nderime të veçanta në një takim të përzemërt nga Kryetari i Parlamentit të Izraelit (Knesset), Sh.T.Z. Yuli Edelstein. Presidenti Meta pasi shprehu kënaqësinë që viziton Izraelin me rastin e Forumit të Pestë Botëror të Holokaustit,...

Ramla, Izrael Gjatë vizitës së Tij zyrtare në Izrael, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vizitoi bazën ushtarake të Ramlës, pjesë e Forcave izraelite të Mbrojtjes. I shoqëruar nga komandanti i bazës, Gjeneral-Major Tamir Yadai si dhe nga Koloneli Golan Vach, Presidenti Meta u takua me personelin...

Jeruzalem, Izrael Gjatë qëndrimit në Izrael, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta pati një takim me Presidentin e Bullgarisë, Sh.T.Z. Rumen Radev. Kreu i Shtetit shqiptar e falënderoi Presidentin Radev për solidaritetin dhe ndihmën e ofruar nga autoritetet bullgare pas tërmetit të 26 nëntorit 2019. Presidenti Meta shprehu...

Jeruzalem, Izrael Në ditën e parë të vizitës së tij zyrtare në Izrael, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u prit në një takim të veçantë nga Presidenti i Izraelit, Sh.T.Z. Reuven Rivlin. Presidenti Meta e falënderoi homologun izraelit për ftesën për të marrë pjesë në Forumin...

Prishtinë, Kosovë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë dhe përshëndeti Akademinë Solemne “Faleminderit Shqipëri”, të organizuar nga Ipeshkvia e Dioqezës Prizren-Prishtinë, që u zhvillua në Qendrën “Bogdanpolis” pranë Katedrales “Shën Nënë Tereza”. Kjo veprimtari e drejtuar nga Ipeshkvi Imzot Dodë Gjergji, u mbajt në shenjë...