Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta nderoi sot në Shtëpinë historike të Kongresit të Lushnjes atdhetarin Abaz Bej Lushnja (pas vdekjes) me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Flamurit”, me motivacionin: “Në vlerësim të kontributeve të shquara atdhetare si një nga drejtuesit kryesorë të...

Në kujdesin e veçantë të Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u mbajt sot në Institucionin të kreut të shtetit ceremonia e shpalljes së lëvizjes kombëtare: #NEJEMI1. Së bashku kundër dhunës dhe shfrytëzimit seksual të fëmijëve në Shqipëri. Kjo lëvizje kombëtare #NEJEMI1 e bërë publike nga...

Në kuadër të 2-vjetorit të themelimit të Aleancës për Dhurimin e Gjakut, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot Organizatën Shqiptare të Dhuruesve Vullnetarë të Gjakut me Titullin “Për Merita të Veçanta Civile”, me motivacionin: “Në nderim të veprimtarisë së çmuar 15-vjeçare për realizimin...

Përshëndetje, Çështja e parë dhe kryesore sot duhet të ishte përballimi i pandemisë COVID-19, pasi situata vazhdon të jetë mjaft kritike. Megjithatë në axhendë të opinionit publik, nuk e kam futur unë këtë, është sot çështja që lidhet me një inisiativë për disa ndryshime kushtetuese. Si President...

Në Institucionin e Presidentit të Republikës u zhvillua sot ceremonia solemne e betimit të anëtares më të re të Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK), znj. Manjola Kajana. Pas ekzekutimit të himnit kombëtar dhe leximit të vendimit të Këshillit të Lartë të...