Lajme

I. Komisioni i Venecias konfirmoi qartë se shkaku i përplasjes institucionale midis Kuvendit dhe Presidentit të Republikës ishin veprimet antiligjore të ish-Kryetarit të KED-se dhe veçanërisht të mënyrës së dërgimit të listave prej tij. Opinioni qartëson pa asnjë ekuivok se përgjegjësia individuale e ish-Kryetarit të KED,...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot homazhe në Muzeun Historik Kombëtar për ndarjen nga jeta të letrarit, shkrimtarit, arkeologut, politikanit dhe eruditit të shquar shqiptar Moikom Zeqo. Pasi vendosi një kurorë me lule dhe la shënimin e Tij në Librin e Zisë, duke u...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot themeluesin dhe drejtuesin e parë të Spitalit të Beratit, doktorin epidemiolog Hajdar Sulo (pas vdekjes) me Dekoratën e lartë “Nënë Tereza” me motivacionin: “Për kontributin e vyer në fushën e mjekësisë, humanizmin dhe veprimtarinë e tij në...

Komisioni për Ekonominë dhe Financat, ditën e djeshme dhe të sotme, në datat 16 dhe 17 Qershor 2020, ka shqyrtuar dhe ka vendosur rrëzimin e tre Dekreteve të Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta: - Dekretin e Presidentit të Republikës nr. 11486, datë 22.05.2020 “Për kthimin...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim lamtumire Dekanin e Trupit Diplomatik në Shqipëri, Ambasadorin e Serbisë, Sh.T.Z. Miroljub Zariç. Kreu i Shtetit vlerësoi veprimtarinë e gjatë profesionale të Ambasadorit Zariç, si përfaqësues diplomatik në Tiranë, si dhe përpjekjet aktive të Tij...

Në Ditën Botërore të Dhuruesve të Gjakut, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot dhuruesen e përkushtuar, znj. Ina Malhani, me Titullin e lartë “Për Merita të Veçanta Civile”, me motivacionin “Për kontributin e çmuar si dhuruese e përhershme e gjakut, veçanërisht për fëmijët...

Me rastin e Ditës Botërore të Dhuruesve të Gjakut, në kuadër të nismës së ndërmarrë prej Tij si dhe në bashkëpunim me “Aleancën për Dhurimin e Gjakut”, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë në seancën e radhës të dhurimit të gjakut për fëmijët...

Fillimisht dëshiroj të tërheq vëmendjen për mënyrën e prezantimit të projekt Plan-Veprimit nga Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Integrimit Europian. Është e pakuptueshme dhe e pajustifikueshme ngutja për ta prezantuar këtë projekt-plan si një “dokument të konsoliduar gjithëpërfshirës” gjatë mbledhjes së 9 qershorit, ndërkohë që asnjë...