Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z Ilir Meta me rastin e festës së Fitër Bajramit vizitoi sot selinë e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë nga ku përcolli urimet më të mira dhe të përzemërta për të gjithë besimtarët myslimanë, si dhe mbarë popullin shqiptar. Presidenti Meta pasi u takua...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Flamurit” doktorin e shquar neurokirurg  Gentian Toshkëzi: “Me mirënjohje ndaj përkushtimit të tij fisnik si doktor humanist, dhënë gjatë pandemisë COVID-19, si për vendlindjen e tij, Shqipërinë, ashtu edhe për vendbanimin e...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi (pas vdekjes) me Titullin “Për Merita të Veçanta Civile” tre pjesëtarë të familjes Plaka, të përndjekur politikisht nga sistemi diktatorial. Me propozim të Autoritetit për Informimin mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit, Presidenti Meta dekoroi: Hanko Plakën (pas vdekjes): “Në...

Nën kujdesin e veçantë të Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u zhvillua në mjediset e Institucionit të Kreut të Shtetit, Festivali Kombëtar i Kulinarisë, Bujtinave dhe Prodhuesve Vendorë, ku merrnin pjesë dhjetëra sipërmarrës shqiptarë, prodhues të vegjël dhe të mëdhenj, fermerë, blegtorë, bujtinas, mjeshtra...

Me anë të një ceremonie të veçantë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi me Titullin “Mjeshtër i Madh” disa volejbollistë dhe volejbolliste të spikatura: Zonjën Eva Kavaja: “Me mirënjohje për kontributin e dalluar shumëvjeçar si sportiste dhe trajnere e ekipit të volejbollit ‘Dinamo’ si dhe...

I nderuar Zoti President, Shkëlqesia Juaj, Emmanuel Macron, Rizgjedhja Juaj si President i Francës, më jep kënaqësinë e veçantë që, në emër të popullit shqiptar dhe në emrin tim personal, t’Ju përcjell urimet më të përzemërta e të sinqerta për përmbushjen me sukses të misionit Tuaj...