Lajme

Institucioni i Presidentit të Republikës, njofton se: Pas përfundimit të afatit të aplikimit për vendin vakant gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese, “Vakancë e parakohshme”, e krijuar për shkak të përfundimit përpara kohe të mandatit të ish-gjyqtarit, zotit Besnik Muçi, procedurë kjo e rishpallur me Dekretin nr. 11364,...

Në kuadër të 75-vjetorit të çlirimit të Shqipërisë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot gjatë një ceremonie solemne Organizatën e Veteranëve të Luftës Antifashiste Nacional-Çlirimtare me Dekoratën “Nderi i Kombit”: “Për kontributin e pashembullt që ka dhënë e jep kjo organizatë në mbrojtjen...

Gazetari: Faleminderit zoti President për këtë intervistë. Unë e di se jeni në një gjendje emergjente në vendin tuaj, Shqipëri. Të gjithë e dimë numrin e viktimave. Me 51 viktima dhe shumë ndërtesa që u rrëzuan si do ecet përpara pas tërmetit? Presidenti Meta: Më duhet...

Gazetari: Bashkimi Evropian i tha “JO” Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut për hapjen e negociatave të anëtarësimit, duke e shtyrë sërish për në pranverë mundësinë e çeljes së negociatave. Mendimi juaj mbi këtë proces? Presidenti Meta: Tani është koha që ne të shumëfishojmë përpjekjet tona dhe...

Nuk mund të frenojmë askënd, e aq më pak Kuvendin e Shqipërisë, të kërkojë këshilla miqësore apo të kundërshtojë në Komisionin e Venecias, Dekretin e Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, për emërimin e anëtares së Gjykatës Kushtetuese në plotësim të vakancës së tij. Shteti Shqiptar...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë sot dhe përshëndeti konferencën vjetore të institucionit të pavarur kushtetues të Avokatit të Popullit me temë: “Liri pa urrejtje. Liria e shprehjes përballë të drejtave të tjera të njeriut”. Duke iu drejtuar të pranishmëve, mes të cilëve ishin...

Në Institucionin e Kryetarit të Shtetit u zhvillua sot ceremonia solemne e betimit para Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, të tetë anëtarëve të Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar: znj. Elida Kaçkini, znj. Enkeleda Millonaj, z. Edvin Kondili, z. Behar Dibra,...