Lajme

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Mësuesit, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot shtatë përfaqësues të spikatur të arsimit shqiptar, me kontribute të vyera për reformimin cilësor të këtij sistemi. Në ceremoninë solemne të organizuar me këtë rast, Kreu i Shtetit vlerësoi me Dekoratën...

Me ftesë të Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mbërriti sot në Tiranë për një vizitë shtetërore dy ditore Kryetari i Presidencës së Bosnje-Hercegovinës, Sh.T.Z. Šefik Džaferović. Kryetari Džaferović u mikprit me anë të një ceremonie solemne në Institucionin e Kreut të shtetit, ku zhvilloi një...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z.. Ilir Meta vlerësoi studiuesin e mirënjohur të emigracionit shqiptar, Profesor Russell King me Titullin “Për Merita të Veçanta Civile”, me motivacionin: “Në shenjë mirënjohjeje për veprimtarinë e tij disavjeçare kërkimore-shkencore në studime, botime dhe konferenca ndërkombëtare, duke u renditur si një...

Presidenti i Republikës , Sh.T.Z Ilir Meta priti sot Nën Sekretarin e Shtetit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Zhvillimin Ekonomik, Energjinë dhe Mjedisin, z. Keith Krach. Pasi vlerësoi kontributin thelbësor të Shteteve të Bashkuara për të gjitha zhvillimet demokratike dhe ekonomike në vendin tonë,...

Të nderuar gazetarë, Të nderuar qytetarë, Sot më lejoni t`ju parashtroj një çështje shumë serioze. Përfaqësimi dhe mbrojtja e interesave të Republikës së Shqipërisë në Gjykatat e Arbitrazhit Ndërkombëtar është kthyer në një rrezik të madh kërcënues për financat dhe stabilitetin ekonomiko- financiar të vendit! E them këtë me...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot piktorin e shquar, Vangjush Mio (pas vdekjes) me Dekoratën “Nderi i Kombit”, me motivacionin “Si një ndër piktorët e parë profesionistë në Shqipëri. Me metodën e impresionizmit ka pikturuar me dashuri...

Me rastin e Ditës Botërore të të Moshuarve, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot kryetarin e shoqatës “Bashkimi i Përgjithshëm i Pensionistëve të Shqipërisë”, z. Faik Xhani me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”, me motivacionin: “Në vlerësim të devotshmërisë dhe përkushtimit në...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti në një takim, me kërkesë të tyre, një përfaqësi të banorëve të Bashkisë Selenicë, të cilët i shprehën shqetësimin për anulimin e ndërtimit të segmentit “Ura e Peshkëpisë – Selenicë – Superstrada Levan – Tepelenë”, duke kërkuar realizimin...