Lajme

Nën drejtimin e Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u zhvillua sot, nëpërmjet një video-konference, mbledhja e Këshillit të Sigurisë Kombëtare lidhur me situatën që po kalon vendi nga përhapja e pandemisë globale COVID-19. Në këtë mbledhje morën pjesë Kryetari i Kuvendit, Sh.T.Z. Gramoz Ruçi, Kryeministri...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot një bisedë telefonike me Presidentin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Sh.T.Z. Stevo Pandarovski. Të dy Presidentët diskutuan mbi gjendjen aktuale dhe masat e marra nga të dyja shtetet për përballimin e situatës së vështirë të krijuar nga...

Përshëndes qëndrimin e Këshillit të Europës, mbi domosdoshmërinë e mbrojtjes së demokracisë, pluralizmit, shtetit të së drejtës dhe të drejtave të njeriut në kuadrin e krizës sanitare të COVID-19. Siç me të drejtë thekson Këshilli i Europës: “ky virus po shkatërron shumë jetë dhe shumë gjera...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot biseda telefonike me Kryetarin e Komunës së Preshevës, z. Shqiprim Arifi, Kryetarin e Komunës së Bujanocit, z. Shaip Kamberi, si dhe me Kryetarin e Grupit të Kuvendarëve në Komunën e Medvegjës, z. Muharrem Salihu. Presidenti Meta u interesua...

Vizita e sotme e punës së Presidentit Meta në veri të vendit vijoi në Shkodër, ku u takua me Prefektin e Qarkut, njëherazi Kryetar i Komisionit lokal të Emergjencave, z. Çesk Millja, Drejtorin e Shëndeti Publik Dr. Astrit Beci, si dhe më pas me Kryetaren...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot një vizitë pune në qytetin e Lezhës për t'u interesuar për masat e marra parandaluese lidhur me pandeminë e COVID-19. Presidenti Meta zhvilloi një takim pune me Prefektin e Qakut, z. Gjokë Jaku, ku u informua për gjendjen...

Nisur nga përkeqësimi i treguesve të përhapjes së pandemisë COVID-19 në Bashkinë dhe Qarkun e Shkodrës, zhvillova sot biseda telefonike me Prefektin e Qarkut, z. Çesk Millja dhe Kryetaren e Bashkisë, znj. Voltana Ademi. U informova prej tyre për situatën dhe përpjekjet e autoriteteve vendore për...

Jam shumë i shqetësuar mbi situatën e qytetarëve shqiptarë, të cilët vijojnë ende të bllokuar në pikat e kalimit kufitar të Kakavijës dhe Kapshticës. Kjo situatë duhet të marrë zgjidhje të menjëhershme. U bëj thirrje sërish të gjithë qytetarëve shqiptarë të respektojnë kushtet e urgjencës dhe domosdoshmërisë...

I ftoj të gjithë qytetarët të respektojnë me përpikmëri të gjitha udhëzimet dhe kufizimet e bëra publike për shkak të pandemisë globale COVID-19, pasi kjo është në interesin tonë të përbashkët. Në këtë mënyrë jo vetëm mbrojmë shëndetin tonë, por ndihmojmë njëkohësisht mjekët dhe personelin shëndetësor,...