Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot me anë të një ceremonie solemne tre veprimtarë të shquar shqiptaro-amerikanë për kontributet e tyre të spikatura në shërbim të kauzës shqiptare dhe forcimit të marrëdhënieve të Shqipërisë dhe Kosovës me Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Kryetari i...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi (pas vdekjes) dy veprimtarë të shquar dhe heronj të Luftës Çlirimtare të Kosovës. Me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Flamurit”, Presidenti Meta dekoroi veprimtarin dhe atdhetarin Avdi Kelmendi (pas vdekjes) “Në vlerësim...

Nën kujdesin e veçantë të Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u organizua sot një ceremoni solemne me rastin e 3-vjetorit të themelimit të “Aleancës për Dhurimin e Gjakut”, gjatë së cilës Kreu i Shtetit shqiptar u nderua me “Urdhrin për Merita Ndërkombëtare të Dhurimit...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim Zëvendëskryeministrin e Malit të Zi, z.Dritan Abazoviç. Kreu i Shtetit shqiptar e përgëzoi Zëvendëskryeministrin Abazoviç për përparimin që ka shënuar Mali i Zi, veçanërisht sa i përket procesit të integrimit europian, aq jetik për të...

Në jubileun e 70-vjetorit të Universitetit Bujqësor të Tiranës, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me mirënjohje kontributet dhe veprat shkencore dhe pedagogjike të pesë profesorëve dhe shkencëtarëve të shquar. Me Titullin “Mjeshtër i Madh”, Kreu i Shtetit vlerësoi zonjën Meropi Prifti “Për kontributet e...

Me rastin e 69-vjetorit të krijimit të ish-Kinostudios “Shqipëria e Re”, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, nëpërmjet një ceremonie solemne vlerësoi sot me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit” pesë korifej të kinematografisë shqiptare: Gruan e parë regjisore shqiptare dhe themeluesen e Kinostudios shqiptare, znj.Xhanfise...