Lajme

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” arkitektin e shquar, Gani Strazimiri (pas vdekjes). Akordimi i këtij vlerësimi të lartë, ju bë me motivacionin: “Me mirënjohje për rolin e jashtëzakonshëm në fushën...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim të përzemërt një përfaqësi të Rrjetit Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri (ANYN). Në këtë takim ata i paraqitën Kreut të Shtetit gjetjet e raportit të tyre të tretë kombëtar “Rinia në Shqipëri 2020”, sipas...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me anë të një ceremonie solemne, çmoi sot me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut”, veprimtarin e shquar të diasporës sonë kombëtare dhe atdhetarin nga Lugina e Preshevës, z. Muharrem Salihu. Ky vlerësim i lartë, ju bë me motivacionin: “Në...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi artisten e shquar të kinematografisë shqiptare Elida Janushi dhe pionerin e kameras, Dhimitër Lala me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”. Kreu i Shtetit e dekoroi aktoren e mirënjohur të skenës dhe ekranit...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me anë të një ceremonie solemne, çmoi artistin e shquar të muzikës shqiptare, Milto Vako (pas vdekjes) me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”. Dekorimi i muzikantit, dirigjentit dhe pedagogut të paharruar, u bë me motivacionin: “Në vlerësim të punës...

Në Institucionin e Presidentit të Republikës u zhvillua sot në mesditë ceremonia e betimit të anëtarëve më të rinj të kabinetit qeveritar, Ministrit të Brendshëm, zotit Bledar Çuçi dhe Ministres së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, zonjës Milva Ekonomi. Pas ekzekutimit të himnit kombëtar, Ministri Çuçi dhe...