Lajme

Me rastin e Ditës Botërore të të Moshuarve, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot kryetarin e shoqatës “Bashkimi i Përgjithshëm i Pensionistëve të Shqipërisë”, z. Faik Xhani me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”, me motivacionin: “Në vlerësim të devotshmërisë dhe përkushtimit në...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti në një takim, me kërkesë të tyre, një përfaqësi të banorëve të Bashkisë Selenicë, të cilët i shprehën shqetësimin për anulimin e ndërtimit të segmentit “Ura e Peshkëpisë – Selenicë – Superstrada Levan – Tepelenë”, duke kërkuar realizimin...

Presidenti i Republikës Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi mjekun e shquar ortoped dhe traumatolog, kirurgun, pedagogun dhe shkencëtarin Panajot Boga (pas vdekjes) me Dekoratën “Nderi i Kombit”, me motivacionin “Për kontributin dhe përkushtimin e lartë profesional dhe njerëzor në fushën e mjekësisë. Si themelues i ortopedisë...

Tepelenë Në vijim të Tryezës së Rrumbullakët me temë: "E ardhmja e Lumit Vjosa - Ndërtim digash apo Park Kombëtar", të mbajtur dje në Tiranë, nën kujdesin e veçantë të Kreut të Shtetit dhe në bashkëpunim me Universitetin Shtetëror të Tiranës, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir...

“E ardhmja që duam, Kombet e Bashkuara që na nevojiten: duke ripohuar angazhimin tonë të përbashkët ndaj multilateralizmit – përballja me COVID-19 përmes veprimit tonë të efektshëm shumëpalësh.” Zoti President i Asamblesë së Përgjithshme! Zoti Sekretar i Përgjithshëm! Të nderuar delegatë! Ju lutem më lejoni ta nis fjalën me...

Në Institucionin e Presidentit të Republikës u zhvillua sot ceremonia e betimit të anëtares më të re të kabinetit qeveritar, Ministres së Arsimit, Sportit dhe Rinisë, zonjës Evis Kushi, ku ishin të pranishëm Sekretari i Përgjithshëm i kryeministrisë, z. Engjëll Agaçi si dhe anëtarë të...

D E K R E T “PËR RISHPALLJEN E THIRRJES PËR PARAQITJEN E KANDIDATURAVE PËR PLOTËSIMIN E VENDIT VAKANT GJYQTAR NË GJYKATËN KUSHTETUESE “VAKANCË E PARAKOHSHME”” Në mbështetje të neneve 93, 125, 127 pikat 1/c, 2, 3, dhe nenit 179 pika 2 të Kushtetutës, neneve 7 pika 2,...

Nën kujdesin e veçantë të Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dhe në bashkëpunim me Universitetin Shtetëror të Tiranës, u mbajt sot tryeza e rrumbullaktë me temë: ‘‘E ardhmja e Lumit Vjosa’’ ndërtim digash ose Parku Kombëtar, me praninë e Rektorit të UT-së Artan Hoxha,...

Në një ceremoni solemne, Presidenti i Republikës Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi Ambasadoren e Republikës së Francës, Sh.S.Znj. Christina Vasak me Titullin e lartë “Për Merita të Veçanta Civile”. Diplomates franceze, ky vlerësim iu akordua me motivacionin: “Në shenjë mirënjohjeje për kontributin e rëndësishëm diplomatik, në forcimin...