Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti në një takim, me kërkesë të tyre, aktivistë të shoqërisë civile dhe anëtarë të botës akademike, të angazhuar pranë Akademisë “Rrënjët tona”, të cilët shprehën shqetësimet e tyre lidhur me çështjen e negociatave me Greqinë, për delimitimin e...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi në 70-vjetorin e lindjes filologun, historianin dhe përkthyesin e shquar nga Kolonja, Jorgji Qirjako me Titullin “Mjeshtër i Madh”, me motivacionin: “Në vlerësim të veprës së palodhur e të çmuar si përkthyes veprash politike, shoqërore dhe letërsi artistike...

E nderuar Zonja Presidente në Detyrë, Festimi i 13-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës, më jep kënaqësinë e veçantë t’ju përcjell juve dhe nëpërmjet jush të gjithë qytetarëve të Kosovës, urimet më të ngrohta e vëllazërore. Përfitoj nga rasti, që në këtë ditë të rëndësishme jo...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë në Forumin Botëror të Engjëjve të Biznesit 2021, që këtë vit po zhvillohet online për shkak të pandemisë Covid-19, me temë: “Furnizimi dhe ushqimi i ekonomisë së Evropës Juglindore përmes nëpërmjet inovacionit dhe sipërmarrjes”. Në këtë forum të...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin “Mjeshtër i Madh” kompozitorin e shquar Enver Shëngjergji, me motivacionin “Me mirënjohje ndaj kontributit artistik dhe vlerave të çmuara në pasurimin e muzikës shqiptare, si një kompozitor autentik me një...

Sarandë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi pedagogun e spikatur sarandjot Armand Hysi (pas vdekjes) me Titullin “Për Merita të Veçanta Civile”, me motivacionin: “Në vlerësim të kontributeve të vyera si intelektual me kurajë e ndershmëri të spikatur civile në shërbim të qytetit dhe bashkëqytetarëve...

Sarandë Në kuadër të nismës së ndërmarrë prej Tij, “Aleanca për Dhurimin e Gjakut”, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte i pranishëm në seancën e radhës së dhurimit vullnetar të gjakut, që u mbajt pranë Qendrës së Kujdesit për Moshën e Tretë në Sarandë. Së bashku...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me kërkesë të Tij, zhvilloi një takim me përfaqësues të Qeverisë, Rektorë dhe Profesorë të Universiteteve Publike në vend, lidhur me ecurinë e procesit mësimor në kushtet e pandemisë. Në këtë takim, të organizuar nëpërmjet një video-konference, merrnin pjesë edhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim të përzemërt Ministrin e Punëve të Jashtme dhe të Tregtisë së Hungarisë, Sh.T.Z. Péter Szijjártó, i cili ndodhet në një vizitë zyrtare në Shqipëri. Presidenti Meta vlerësoi marrëdhëniet tradicionalisht shumë të mira mes dy vendeve...

Vlorë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte sot i pranishëm në seancën e radhës së dhurimit vullnetar të gjakut, që u mbajt në qytetin e Vlorës, në kuadër të nismës së ndërmarrë prej Tij, “Aleancës për Dhurimin e Gjakut”. Së bashku me qytetarë dhe të...