Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi filologun dhe intelektualin e njohur kuksian, zotin Shefqet Hoxha me Titullin “Mjeshtër i Madh”, me motivacionin: “Qëmtues i thellë i traditave etnokulturore në krahinat e Kukësit; studiues i mprehtë i tyre të botuara në dymbëdhjetë vëllime, që do...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, priti me kërkesë të tyre një përfaqësi të “Sindikatës së Pavarur të Kontrollit të Transportit Ajror”, të cilët në mënyrë të vazhduar kanë përcjellë pranë institucioneve shtetërore, shqetësimin lidhur me vendimmarrjet e Këshillit Mbikqyrës të Shoqërisë “Albcontrol” sh.a, që...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Flamurit” zotin Mehdi Bushati, me motivacionin: “Në shenjë vlerësimi për kontributin dhe personalitetin e tij të gjithanshëm në sport dhe në jetë. Figurë e...

Me rastin e 76-vjetorit të krijimit të Shkollës së Mesme Ushtarake “Skënderbej”, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi Shoqatën Kombëtare “Skënderbegasi” me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit”, me motivacionin: “Në shenjë vlerësimi për merita dhe punën e veçantë në ruajtjen dhe zhvillimin...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot, me një ceremonie solemne, klerikun atdhetar Mulla Vehbi Feratin (pas vdekjes) me Titullin e lartë “Naim Frashëri”: “Për kontributin e tij të shquar në përhapjen e besimit fetar, kulturës, gjuhës shqipe, si dhe pajtimin social të shumë...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot mjekun e shquar, z. Pandeli Çina me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit”, me motivacionin: “Në shenjë vlerësimi për kontributet e tij të vyera si mjek kardiolog, pedagog dhe shkencëtar i spikatur në fushën e mjekësisë. Me...

TË MBROJMË ZGJEDHJET, TË MBROJMË PLURALIZMIN, TË MBROJMË DEMOKRACINË! DENONCO KRIMIN ZGJEDHOR në: www.president.al ose www.president.al/denonco/ Të nderuar qytetarë, Nga sot na ndajnë vetëm 30 ditë nga dita e mbajtjes së zgjedhjeve të përgjithshme të 25 prillit 2021. Për këtë arsye dua të ndaj me Ju nismën time “DENONCO...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot, me anë të një ceremonie solemne, dy alpinistë të shquar, mësues të palodhur të gjeneratave të reja me vlerat më të mira sportive. Presidenti i Republikës i akordoi Titullin “Mjeshtër i Madh” zotit Përparim Laçi “Në shenjë...

E nderuar Zonja Presidente, Me rastin e kremtimit të dyqind vjetorit të Ditës së Pavarësisë së Republikës Helenike, kam kënaqësinë të shpreh, në emër të popullit shqiptar dhe në emrin tim personal, urimet më të përzemërta e miqësore për popullin mik e fqinj grek dhe për...