Lajme

Me rastin e Festës së Sulltan Nevruzit, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vizitoi sot Selinë e shenjtë të Kryegjyshatës Botërore të Bektashizmit, ku u mikprit nga Kryegjyshi Botëror Haxhi Dede Edmond Brahimaj dhe klerikë të tjerë bektashinj. Në këtë ditë të shenjtë, Presidenti i Republikës...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me anë të një ceremonie të posaçme artistin e njohur nga Berati, z. Aleksandër Rrapi me Titullin “Mjeshtër i Madh”. Kreu i Shtetit i akordoi dekoratën e lartë aktorit të talentuar e të spikatur shqiptar, dekoratën e lartë me...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi nëpërmjet një ceremonie solemne gjashtë atletë të shquar shqiptarë, duke i nderuar me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”. Kreu i Shtetit çmoi atletin rekordmen Vinçens Kacagjeli, me motivacionin: “Në shenjë vlerësimi për veprimtarinë e suksesshme dhe rezultatet e...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me anë të një ceremonie të veçantë këngëtarin e shquar përmetar Mentor Xhemali (pas vdekjes) me Dekoratën “Nderi i Kombit”. Kreu i Shtetit shqiptar i akordoi zërit të shquar të këngës shqiptare, Mentor Xhemalit, dekoratën e lartë: “Për kontributin...

Me rastin e 8 Marsit, Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Presidenti i Republikës Sh.T.Z Ilir Meta vlerësoi sot me anë të një ceremonie solemne, tre zonja gazetare të spikatura, Afërdita Selimajn, Violeta Durin dhe Iva Hoxhën. Kreu i Shtetit dekoroi me Titullin “Mjeshtër i Madh” zonjën Afërdita...