Lajme

Gjatë kësaj kohe që nuk jemi takuar në këtë bashkëbisedim periodik javor, po ju rikujtoj se pas mbylljes së sesionit parlamentar, nga ligjet e miratura ktheva për rishqyrtim: - Ligjin nr. 102/2020 “Për zhvillimin rajonal dhe kohezionin”; - Ligjin nr. 113/2020 “Për shtetësinë”; dhe - Ligjin nr. 111/2020...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta përmes shkresës nr.3115 prot, datë 15 shtator 2020, ka përcjellë pranë Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, Këshillit të Lartë Gjyqësor, Kuvendit të Shqipërisë dhe Avokatit të Popullit, qëndrimin zyrtar "Mbi vonesat dhe problematikat në ripërtëritjen dhe bërjen funksionale të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta bëri sot homazhe për ndarjen nga jeta të mjekut kardiolog, intelektualit dhe politikanit, Profesor Sabit Brokaj, i cili u shqua gjithmonë jo vetëm për veprën dhe kontributet e tij të vyera mjekësore, shkencore dhe akademike, por edhe për angazhimin...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në takim Ministrin e Drejtësisë së Republikës së Kosovës, z. Selim Selimi. Presidenti Meta rikonfirmoi angazhimin e plotë për rritjen e bashkëpunimit ndërmjet Shqipërisë dhe Kosovës në të gjitha drejtimet. Kreu i Shtetit vlerësoi koordinimin mes partnerëve strategjikë për...

Vlorë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte sot i pranishëm së bashku me krerët më të lartë të shtetit, si dhe autoritetet vendore, në ceremoninë solemne të nderimit dhe përkujtimit të luftëtarëve atdhetarë, të cilët luftuan dhe u sakrifikuan në Luftën kombëtare të Vlorës 1920. Presidenti...

Vlorë Në kuadër të përkujtimit të ngjarjes madhore historike të 100-vjetorit të Luftës Kombëtare të Vlorës, Presidenti i Republikës, SH.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot me Tituj të lartë Nderi, disa nga luftëtarët dhe komandantët e saj më të shquar. Në ceremoninë solemne të zhvilluar në “Sheshin e...

Vlorë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë sot në Konferencën Shkencore kushtuar Luftës së Vlorës 1920 me temë “Lufta Kombëtare e Vlorës, luftë për mbrojtjen dhe rikonfirmimin e Pavarësisë”, që u zhvillua në Teatrin “Petro Marko” nën kujdesin e veçantë të Kreut të Shtetit...