Lajme

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh” peshëngritës të spikatur, me kontribute të rëndësishme për zhvillimin cilësor të këtij sporti në vendin tonë. Kreu i Shtetit dekoroi peshëngritësin e shquar, z. Vehap Xhindoli...

Presidenti i Republikës, SH. T. Z. Ilir Meta, njëkohësisht Komandant i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të Shqipërisë, mori pjesë dhe përshëndeti veprimtarinë “Dita e Hapur në Tiranë”, që u zhvillua në kuadër të stërvitjes së përbashkët të NATO-s, “Defender Europe 21”. Duke iu drejtuar dhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Diversitetit Kulturor, Dialogut dhe Zhvillimit zhvilloi një veprimtari me anëtarë dhe përfaqësues të disa prej pakicave kombëtare në Shqipëri. Presidenti Meta gjatë takimit me përfaqësuesit e pakicave kombëtare, u shpreh: “Jam...

Të dashur qytetarë të Republikës, Më 25 prill 2021, të gjithë iu drejtuam kutive të votimit, për të zgjedhur, se cilët do të jenë përfaqësuesit tanë në Kuvendin e ri të Shqipërisë. Përpos kësaj dite, që fatmirësisht shkoi e qetë dhe pa probematika serioze, të gjithë ne...

Ljubljanë, Slloveni Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u prit sot në Ljubljanë në një takim të veçantë zyrtar nga Kryeministri i Sllovenisë, Sh.T.Z. Janez Janša. Kreu i Shtetit shqiptar vlerësoi marrëdhëniet shumë të mira mes dy vendeve, të qëndrueshme dhe me ecuri pozitive ndër vite, në...

Brdo në Kranj, Slloveni Presidenti i Republikës, SH.T.Z. Ilir Meta mori pjesë në Takimin e 10-të të Udhëheqësve të Procesit të Brdo-Brijunit, që po zhvillohet në Qendrën e Kongresit të Brdos në Kranj dhe ku ishin të pranishëm edhe krerët e shteteve të Kosovës, Kroacisë, Malit...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, njëkohësisht Komandant i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura, vlerësoi sot me “Dekoratën e Artë të Shqiponjës”, Dëshmorin e Atdheut, Major Klodian Tanushi (pas vdekjes), me motacionin: “Në shenjë vlerësimi ndaj ushtarakut i cili...