Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot Ndihmës Sekretaren e Departamentit Amerikan të Shtetit për Arsimin dhe Kulturën, znj. Maria Royce. Presidenti Meta vlerësoi rëndësinë që ka vizita e saj për të konsoliduar e forcuar më tej marrëdhëniet tona në fushën e arsimit dhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi Shtëpinë Botuese “Buzuku” me Titullin “Naim Frashëri”, me motivacionin: “Në vlerësim të kontributit të çmuar si shtëpia botuese e parë dhe e pavarur me përmasa mbarëkombëtare e letërsisë bashkëkohore shqiptare. Botuese e shumë veprave artistike, historike të elitës...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta menjëherë pasi mori njoftimin nga Këshilli i Emërimeve në Drejtësi, në datën 24 shtator 2020 rishpalli për të tretën herë procedurën e aplikimit për plotësimin e vendit vakant gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese “vakancë e parakohshme”, për shkak të përfundimit...

Ishëm Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte i pranishëm sot në “Festën e Ishmit”, ku ishte ftuar nga komuniteti i zonës për të marrë pjesë në ceremoninë e përvitshme festive dhe Panairin e produkteve tipike të trevës, që u zhvillua në Kalanë mesjetare. Në prani të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot futbollistin e shquar shkodran Sabah Bizi me Dekoratën “Nderi i Kombit”, me motivacionin “Për talentin e jashtëzakonshëm dhe kontributin e çmuar në arritjen e rezultateve të larta në futboll me Ekipin Kombëtar dhe ekipet “Vllaznia” e “Partizani”....

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte i pranishëm në ceremoninë përkujtimore të 100-vjetorit të Luftës historike të Koplikut, të zhvilluar nën kujdesin e veçantë të Kreut të Shtetit, duke nderuar heroizmin dhe sakrificat sublime të 77 dëshmorëve të kësaj beteje heroike për liri dhe...

Presidenti i Republikës vlerësoi sot gjatë një ceremonie të zhvilluar në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë, shkencëtarin, projektuesin, drejtuesin dhe zbatuesin e veprave hidroenergjetike Profesor Petrit Radovickën (pas vdekjes) me Dekoratën “Nderi i Kombit”. Kreu i Shtetit i akordoi titullin e lartë shkencëtarit Radovicka, me motivacionin:...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot drejtuesen e Fondacionit “Jo Gjakmarrjes! – Po Jetës!”, Pastoren e Vëllazërisë Ungjillore Shqiptare me Dekoratën “Nënë Tereza”, me motivacionin: “Për kontributin e jashtëzakonshëm, si drejtuese e fondacionit “Jo Gjakmarrjes, Po Jetës”, në ndihmë të familjeve të ngujuara...

Institucioni i Presidentit të Republikës sqaron se, gjatë ceremonisë solemne të organizuar sot me rastin e përkujtimit të Epopesë së Kodrës së Kuqe dhe dekorimit të Heronjve të saj, Titujt e Nderit u tërhoqën nga të afërm të Heronjve, emrat e të cilëve Institucioni i...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot me Dekoratën “Nderi i Kombit” Heronjtë legjendarë të Popullit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare, Vojo Kushi, Sadik Stavileci dhe Xhoxhi Martinin (pas vdekjes), të cilët ranë heroikisht në luftë me pushtuesit italianë gjatë betejës epike në “Kodrën e...