Lajme

Përshëndes dorëheqjen e Presidentit të Kirgistanit pas manipulimit të zgjedhjeve të fundit, që nuk u pranuan nga populli i revoltuar me shumë të drejtë. Populli trim i Kirgistanit i tregoi mbarë botës demokratike si rrëzohen regjimet që bazohen mbi shtypjen, manipulimin, oligarkinë dhe poshtërimin e qytetarëve. Autorët...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot Ndihmës Sekretaren e Departamentit Amerikan të Shtetit për Arsimin dhe Kulturën, znj. Maria Royce. Presidenti Meta vlerësoi rëndësinë që ka vizita e saj për të konsoliduar e forcuar më tej marrëdhëniet tona në fushën e arsimit dhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi Shtëpinë Botuese “Buzuku” me Titullin “Naim Frashëri”, me motivacionin: “Në vlerësim të kontributit të çmuar si shtëpia botuese e parë dhe e pavarur me përmasa mbarëkombëtare e letërsisë bashkëkohore shqiptare. Botuese e shumë veprave artistike, historike të elitës...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta menjëherë pasi mori njoftimin nga Këshilli i Emërimeve në Drejtësi, në datën 24 shtator 2020 rishpalli për të tretën herë procedurën e aplikimit për plotësimin e vendit vakant gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese “vakancë e parakohshme”, për shkak të përfundimit...

Ishëm Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte i pranishëm sot në “Festën e Ishmit”, ku ishte ftuar nga komuniteti i zonës për të marrë pjesë në ceremoninë e përvitshme festive dhe Panairin e produkteve tipike të trevës, që u zhvillua në Kalanë mesjetare. Në prani të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot futbollistin e shquar shkodran Sabah Bizi me Dekoratën “Nderi i Kombit”, me motivacionin “Për talentin e jashtëzakonshëm dhe kontributin e çmuar në arritjen e rezultateve të larta në futboll me Ekipin Kombëtar dhe ekipet “Vllaznia” e “Partizani”....

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte i pranishëm në ceremoninë përkujtimore të 100-vjetorit të Luftës historike të Koplikut, të zhvilluar nën kujdesin e veçantë të Kreut të Shtetit, duke nderuar heroizmin dhe sakrificat sublime të 77 dëshmorëve të kësaj beteje heroike për liri dhe...

Presidenti i Republikës vlerësoi sot gjatë një ceremonie të zhvilluar në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë, shkencëtarin, projektuesin, drejtuesin dhe zbatuesin e veprave hidroenergjetike Profesor Petrit Radovickën (pas vdekjes) me Dekoratën “Nderi i Kombit”. Kreu i Shtetit i akordoi titullin e lartë shkencëtarit Radovicka, me motivacionin:...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot drejtuesen e Fondacionit “Jo Gjakmarrjes! – Po Jetës!”, Pastoren e Vëllazërisë Ungjillore Shqiptare me Dekoratën “Nënë Tereza”, me motivacionin: “Për kontributin e jashtëzakonshëm, si drejtuese e fondacionit “Jo Gjakmarrjes, Po Jetës”, në ndihmë të familjeve të ngujuara...

Institucioni i Presidentit të Republikës sqaron se, gjatë ceremonisë solemne të organizuar sot me rastin e përkujtimit të Epopesë së Kodrës së Kuqe dhe dekorimit të Heronjve të saj, Titujt e Nderit u tërhoqën nga të afërm të Heronjve, emrat e të cilëve Institucioni i...