Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me ftesë të Tij, mikpriti sot me nderime shtetërore në Tiranë, Presidenten në Detyrë të Republikës së Kosovës, Sh.S.Znj. Vjosa Osmani, së bashku me delegacionin zyrtar, që e shoqëronte në këtë vizitë të parë shtetërore. ...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta përshëndeti sot veprimtarinë ndërkombëtare “Ditë Leksionesh të Hapura – Platforma Today’s” me temë “Të rinjtë në aktualitetin politik”, të organizuar online nga Këshilli Rinor i Ballkanit, një organizatë rajonale, që punon me të rinjtë në fushën e arsimit, inovacionit,...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë dhe përshëndeti Forumin Ndërkombëtar të organizuar online nga Konfindustria Shqiptare për shpalljen e nismës së Strategjisë së Zhvillimit të Qëndrueshëm Ekonomik të lumit Vjosa dhe pellgut ujëmbledhës të tij. Duke iu drejtuar ambasadorëve, akademikëve, shkencëtarëve dhe profesorëve të...

Kuvendi i Shqipërisë, në seancën plenare të datës 16 nëntor 2020, ka miratuar ligjin nr. 136/2020 “Për miratimin e buxhetit faktik të vitit 2019”, ligj të cilin e ka përcjellë tek Presidenti i Republikës për shpallje. Nga shqyrtimi i përmbajtjes së këtij ligji, në raport me...

Me rastin e 108-vjetorit të krijimit të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë, ju shpreh sot të gjitha grave dhe burrave në uniformë, konsideratat më të larta, urimet më të përzemërta, falënderimin dhe mirënjohjen e thellë për kontributet, përkushtimin dhe sakrificat në mbrojtje të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin “Mjeshtër i Madh” historianin, përkthyesin dhe publicistin e shquar shijakas me origjinë malazeze, Nikolla Sudar, me motivacionin: “Në shenjë vlerësimi ndaj kontributeve të çmuara të dhëna për hulumtimin, dokumentimin, studimin dhe botimin e vlerave të rralla...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” doktorin dhe humanistin shqiptaro-amerikan, z. Sulejman Çelaj “Në vlerësim të punës humanitare, nismave, angazhimeve dhe kontributeve të tij mjekësore në vendlindje dhe kudo në trojet shqiptare në Ballkan. Me mirënjohje për...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi me Titullin “Mjeshtër i Madh” artistin e shquar të arteve figurative, skulptorin dhe mosaicistin Agim Nebi, me motivacionin: “Për kontributet e shquara në lartësimin përmes veprave artistike të imazhit të Shqipërisë dhe shqiptarëve, brenda dhe jashtë vendit. Në...