Lajme

Të nderuar qytetarë, Të nderuar gazetarë, Jam këtu sot, për t’ju njohur me disa me një çështje mjaft të rëndësishme dhe që ka lidhje me të gjithë qytetarët e Republikës së Shqipërisë, Aeroportin “Nënë Tereza”, Tiranë. Kuvendi i Shqipërisë me Ligjin nr.16/2021, ka ratifikuar  ndryshimin e marrëveshjes së...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi dy nga sportistët tanë të shquar të arteve marciale, të cilët me rezultatet e tyre të larta dhe profesionalizmin kanë spikatur në disiplina të ndryshme sportive si Kick Box dhe Thai Box në kompeticione kombëtare dhe ndërkombëtare. Kreu...

Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta mori pjesë sot dhe përshëndeti ceremoninë e hapjes së edicionit të 6-të të “Ditëve të Kujtesës”, me temë “30 vite më pas – Sa e njohim regjimin komunist?”, të organizuar nga Instituti shqiptar për Demokraci, Media dhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë në veprimtarinë përkujtuese të 100-vjetorit të krijimit të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Durrësit. Me këtë rast, Kreu i Shtetit e vlerësoi Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë, Durrës me Titullin e lartë “Për merita të veçanta civile”,...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti në një takim, me kërkesë të tyre, aktivistë të shoqërisë civile dhe anëtarë të botës akademike, të angazhuar pranë Akademisë “Rrënjët tona”, të cilët shprehën shqetësimet e tyre lidhur me çështjen e negociatave me Greqinë, për delimitimin e...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi në 70-vjetorin e lindjes filologun, historianin dhe përkthyesin e shquar nga Kolonja, Jorgji Qirjako me Titullin “Mjeshtër i Madh”, me motivacionin: “Në vlerësim të veprës së palodhur e të çmuar si përkthyes veprash politike, shoqërore dhe letërsi artistike...

E nderuar Zonja Presidente në Detyrë, Festimi i 13-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës, më jep kënaqësinë e veçantë t’ju përcjell juve dhe nëpërmjet jush të gjithë qytetarëve të Kosovës, urimet më të ngrohta e vëllazërore. Përfitoj nga rasti, që në këtë ditë të rëndësishme jo...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë në Forumin Botëror të Engjëjve të Biznesit 2021, që këtë vit po zhvillohet online për shkak të pandemisë Covid-19, me temë: “Furnizimi dhe ushqimi i ekonomisë së Evropës Juglindore përmes nëpërmjet inovacionit dhe sipërmarrjes”. Në këtë forum të...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin “Mjeshtër i Madh” kompozitorin e shquar Enver Shëngjergji, me motivacionin “Me mirënjohje ndaj kontributit artistik dhe vlerave të çmuara në pasurimin e muzikës shqiptare, si një kompozitor autentik me një...