Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka dekretuar me shpallje, - Ligjin nr. 1/2021 “Për miratimin e aktit normativ, me fuqinë e ligjit, nr. 38, datë 31.12.2020, të Këshillit të Ministrave “Për dhënien e autorizimit ministrit të Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe ministrit të Shtetit për...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta nderoi gjatë një ceremonie solemne dy basketbollistët e shquar të “Partizanit” dhe të Ekipit tonë Kombëtar, z. Artan Terihati dhe z. Pjerin Bushati me Titullin “Mjeshtër Madh”. Kreu i Shtetit dekoroi basketbollistin Artan Terihati, me motivacionin: “Për talentin edhe përgatitjen...

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Edukimit, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot një takim me një përfaqësi të Rrjetit Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri, të cilët e njohën me disa nga çështjet më kritike me të cilat përballen studentët, duke parashtruar...

Nëpërmjet një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi karateistin, trajnerin dhe ekspertin e talentuar, zotin Enver Cakiqi me Titullin “Mjeshtër i Madh”, me motivacionin “Në shenjë vlerësimi për pasionin, përkushtimin dhe karrierën e suksesshme si sportist i karatesë; për arritjen e rezultateve...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës SH.T.Z. Ilir Meta dekoroi katër mundësit e shquar Fuat Brahi, Alfred Bardeli, Shkëlqim Troplini dhe Hysen Omi me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh’’. Kreu i Shtetit e vlerësoi z. Fuat Brahi, me motivacionin: “Në shenjë vlerësimi...

Durrës Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë sot në seancën e radhës të dhurimit vullnetar të gjakut të organizuar nga Myftinia e Durrësit, në kuadër të nismës së ndërmarrë prej Tij, “Aleanca për Dhurimin e Gjakut”. Kreu i Shtetit shprehu falenderime dhe mirënjohje për të...

Pyetje: Zoti President, në lidhje me mediat italiane dhe ngjarjen e fundit në përfshirjen e disa zyrtarë të lartë shqiptarë, në çështje të pastrimit të parave. Cili është komenti Juaj? Mendoni se SPAK-u, duhet të nisi hetim për këtë çështje..? Presidenti Meta: Pa asnjë diskutim, problemi...

Me rastin e 85-vjetorit të lindjes, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi sot me anë të një ceremonie solemne regjisorin dhe kineastin e shquar, z. Dhimitër Anagnosti me Dekoratën e lartë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”, me motivacionin: “Në vlerësimi të personalitetit gjenial, që mbizotëroi në...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”, këngëtarin e mirënjohur gjirokastrit të muzikës popullore shqiptare, z. Petrit Lulo, me motivacionin “Në vlerësim të kontributeve të shquara në prezantimin e këngëve popullore shqiptare, veçanërisht atyre të krahinës së...